Festningen uten flagg

SØRGELIG SKUE: Til tross for at det er offentlig flaggdag, står flaggstanga på Fredriksten festning naken 1. pinsedag, noe som vekker sterke reaksjoner blant haldensere som er vant til at det norske flagget vaier over byen vår hver dag, året rundt.

SØRGELIG SKUE: Til tross for at det er offentlig flaggdag, står flaggstanga på Fredriksten festning naken 1. pinsedag, noe som vekker sterke reaksjoner blant haldensere som er vant til at det norske flagget vaier over byen vår hver dag, året rundt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

1. pinsedag sto flaggstanga på festningen naken og uten flagg. Det vakte stor oppsikt blant haldenserne. Siste: Flagget er stjålet.

DEL

Hver eneste dag, året rundt, flagges det på Fredriksten festning, i pinsehelga står flaggstanga uten flagg, og det til tross for at det er offentlig flaggdag 1. pinsedag.

Dette har skapt til dels kraftige reaksjoner og HA har fått flere henvendelser fra indignerte haldensere.

Oppdatering søndag formiddag:

Det viser seg at man nesten har vært utsatt for Murphys lov med flagget på festningen de siste dagene. Egentlig så er det reserveløsninger, slik at man skal unngå det som har skjedd nå.

– Flaggstanga på festningen har to likeverdige snorer, slik at dersom den ene snora ryker, så kan man bruke den andre til å heise flagget. For noen dager siden røk den ene kroken til flagget og dermed føk snora opp i toppen på flaggstanga, forklarer Magne Rannestad.

Det gikk imidlerid bra, siden man da kunne bruke reservesnora. Men problemene stoppet ikke der.

– Så er det noen som har stjålet flagget på fredag og dermed også ødelagt den andre snora. Nå har vi altså en flaggstang hvor begge snorene er fast i trinsa i toppen av flaggstanga, sier Rannestad.

Han forteller at flagget heller ikke ble heist lørdag, men da var ikke reaksjonene like kraftige siden det ikke var offentlig flaggdag.

Rannestad forteller at man jobber på spreng og gjør alt man kan for å løse problemet så fort som mulig.

– Vi må legge ned hele flaggstanga og det er en sabla jobb, men vi holder på nå, med traktor og to mann. I løpet av formiddagen vil flagget være oppe igjen, lover Rannestad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.