Helvete er løs under Tons of Rock

MAYHEM: Kultbandet Mayhem er Norges første Black metal band som satt spor etter seg på 90-tallet, da drap, kirkebranner og kultbevegelse overskygget det musikalske.

MAYHEM: Kultbandet Mayhem er Norges første Black metal band som satt spor etter seg på 90-tallet, da drap, kirkebranner og kultbevegelse overskygget det musikalske. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kultbandet Mayhem er klare.

DEL

Festivalsjef Svein Bjørge mener at selv de mest hardbarka metalfansene nå vil være mer en fornøyd med programmet til Tons of Rock 2015.

- En kanonoplevelse

I dag ble det kjent at kultbandet, norske Mayhem, Aura Noir og Nifelheim er klare for festivalen på Fredriksten festning.

Fra før av er  det annonsert at Venom kommer og skal skreddersy et show, hvor publikum selv er med på låtvalget.

- Det ligger an til nagler, lær og tempo og en kanonopplevelse for selv de mest hardbarka, sier festivalsjef Svein Bjørge.

Grunnleggeren drept av Varg Vikernes

Kultbandet Mayhem er Norges første Black metal band som satt spor etter seg på 90-tallet, da drap, kirkebranner og kultbevegelse overskygget det musikalske.

Vi snakker om bandet der bandets tidligere bassist "Greven" - Varg Vikernes - ble dømt for drapet på en av grunnleggerne,  Øystein Aarseth.

Musikken i fokus

Ifølge Tons of Rock har bandet nå lagt den morbide historien bak seg.

- Nå er det de musikalske leveransene Mayhem gjør seg mest bemerket med, med moderne klassikere som Chimera, Ordo Ad Chao og sitt foreløpig siste album, Esoteric Warfare, mener Svein Bjørge.

De to andre bandene i den svarte trioen av band beskriver han slik:

Aura Noir - husband innen faenskap

I en periode hvor thrash metal ble mildt sagt stemoderlig behandlet, og black metal var det nye store innen de ekstreme stilretningene, vokste det fram en kjerne av band som fortsatt ville hedre gamle helter som Venom, Sodom og Kreator, men med en enda mer fandenivoldsk tilnærming.

Dette ble etter hvert til sjangeren black thrash, og de ukronede kongene her er våre egne Aura Noir. Dette er Norges eget husband innen faenskap, og de kommer til å levere så bredbeint på Tons of Rock at det er fare for spagat!

Nifelheim - «Bröderna Hårdrock»

Sveriges store eksportartikkel i den samme sjangeren, black thrash, består av en kjerne av to brødre som rett og slett er kjent som «Bröderna Hårdrock» i Sverige.

Gjennom tv-dokumentaren om de har mange blitt kjent med brødrene som er så metalfans at de gjerne går på vann og brød i ukesvis om det gir de råd til ei ny plate eller takker nei til turnétilbud hvis Iron Maiden er i nærheten samtidig.

Musikalsk er de vel så intense og gjennomførte, og dette blir en av de råeste opplevelsene på årets festival!

Legendarisk

 I tillegg til denne bandtrioen er blant andre Dum Dum Boys, Seigmen, Twisted Sister, Venom, Opeth, Gojira, Testament og Kreator klare for rockefesten innenfor festningsmurene kommende juni.

- Det er duket for en allsidig og legendarisk oppfølging til fjorårets suksess!, mener festivalsjef Svein Bjørge.

Stein Østbø i VG var middelmådig imponert da Mayhem spilte under Øyafestivalen i fjor. Les anmeldelsen her!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags