– Dette er den første fotoutstillingen jeg deltar på, sier Hans Petter.

Han håper at bildene vil gjenspeile noe av det han legger vekt på i spennet mellom folk, natur, form og farge.

I 60 år

Hans Petter Wille startet som 10-åring å fotografere med et Zeiss belgkamera, arvet fra sin far. Som 11-åring ble han med i Halden Kameraklubb hvor han lærte det grunnleggende om fotografering og mørkeromsarbeid.

Har lært mye

På 1980-tallet ble han kjent med naturfotograf Jørn Bøhmer Olsen som han lærte mye av, både praktisk gjennom fotoutflukter i naturen og gjennom lange og gode diskusjoner om foto som kunst- og uttrykksform.

Det var også på den tiden at han gjennom sin jobb på Høgskolen i Østfold, hadde et samarbeid med Redd Barna for å dokumentere barns hverdag i ulike land: Guatemala, Kenya, Zimbabwe, Sri Lanka og Thailand. Siden da har mennesker vært et hovedfokus i hans bilder.

Frilans

I de siste årene har han frilanset som fotograf i Halden Arbeiderblads sportsavdeling, med håndball som spesialitet.

Hans Petter Wille har fotografert i 60 år, men streber ennå etter «sitt uttrykk», et særpreg i bildene. Det optimale er å få fram det som for ham er fotografiets egenart, nemlig å fange øyeblikket, eller blikket, bokstavelig talt.

Enten det nå er i samspillet mellom to barn i en landsby i Guatemala eller håndballspillere i Remmenhallen.

Selv om Wille mer eller mindre kontinuerlig har vært opptatt av fotografering i storparten av sitt liv, er det lærerutdanning som er hans profesjon. I mer enn 40 år har han utdannet lærere ved Høgskolen i Østfold, og var lærerutdanningens første dekan da høyskolene i Østfold ble samlet i én høyskole i 1994.

Vil ha oppdrag

1. juli trådte han inn i pensjonistenes rekker, men har ikke tenkt å bli uvirksom av den grunn. Håpet er å bli en mer aktiv frilansfotograf. Han tar gjerne imot oppdrag.

Hans bilder kan ses på denne nettsiden.