Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter med rødt nivå på skolene

Smittevernnivået ved alle Haldens barneskoler og ungdomsskoler fortsetter på rødt nivå i to uker til.

Det er den lokale helsemyndigheten som avgjør hvilket nivå skoler skal ha, og kommuneoverlegen har besluttet at rødt nivå er riktig i den situasjonen vi er i nå. Grunnskolene vil være på rødt nivå fram til fredag 23. april da ny vurdering av situasjonen blir gjort.

– Den generelle smittesituasjonen i vår region er årsaken til at vi holder skolene på rødt nivå fortsatt. Det er viktig at skolene har høy smittevernberedskap i og med at det er økende smitte blant barn og unge i regionen, sier Karin Fredh Eliassen som er fagleder skole i Halden kommune.

Endringer i veilederen

Skolenes veiledere er endret og oppdatert med nye retningslinjer i trafikklysmodellen. Den nye veilederen gjelder fra 12. april og foresatte må følge med på nettsiden til sin skole for alle praktiske detaljer.

– Det kan være noe variasjon fra skole til skole hva rødt nivå betyr i praksis. Det har sammenheng med at våre skoler har ulikt antall elever, forskjellige type bygg og utforming. Hver skole legger til rette slik det er hensiktsmessig for å følge veilederens nivå, forklarer faglederen.

Trafikklysmodellen med grønt, gult og rødt nivå beskriver hvilke smitteverntiltak som gjelder på de forskjellige nivåene. Veilederen er oppdatert med tiltak som skal følges for å begrense smittespredning blant elever og ansatte - og for å unngå å måtte stenge skoler.

Kommentarer til denne saken