Gå til sidens hovedinnhold

Formuesskatt til besvær for noen og enhver

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sakte men sikkert sørger den særnorske misunnelsesskatten (formuesskatten) for at vi sager over den gyldne grenen vi sitter på.

Allerede i 2017 advarte sjefsøkokom Elisabeth Holsvik i Sparebank1 om at hvert 2. bedriftssalg gikk til utlandet. Og det er ikke færre i dag.

Når utenlandske eiere overtar forsvinner ikke bare utbyttene fra selskapene ut av landet, men også enorme verdier som norske lokale eiere gir med hjertet til kultur og idrett i sitt lokalmiljø.

Ja, bare tenk hva lokalt eierskap betyr rundt i det ganske land.

Som tidligere ordfører i 8 år i det som var Robek-kommunen Halden, vet jeg veldig godt hva lokalt eierskap betyr en regnværsdag. Der holdt lokalt eide firmaer som Kynningsrud, Grimsrud, Jensen & Scheele og mange flere liv i lag og foreninger i disse vanskelige årene ved å gi mange sponsor-millioner hver seg…..hvert år.

At det er stor forskjell på givergleden til lokalsamfunnet i firmaer som er lokalt eid og firmaer som er eid fra utlandet, har nok økonomiansvarlige i klubbene forlengst erfart selv.

Ja, formuesskatten må betales selv i år med røde tall. Men bare av norske eiere. Og det skjer ved at egenkapitalen i bedriftene, som vi skal leve av nå og i fremtiden, blir tappet istedenfor å bli investert i fremtidige arbeidsplasser (og dette skjer bare i Norge).

Jeg kan derfor ikke forstå at ikke alle som jobber i en privateid bedrift stemmer borgerlig, slik at det norske eierskapet blir styrket til de selskapene de jobber i.

Og jeg kommer heller aldri til å forstå at noen seriøst vil at det å legge til rette for at favoriseringen av utenlandsk eierskap skal fortsette, med den usikkerheten det medfører for oss alle….også for idrett og kultur i både by og bygd.

Gjør du ?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.