Reiseselskap tar grep for å komme «håndklemafiaen» til livs i Syden

HÅNDKLEMAFIAEN vil få færre hoteller å velge mellom nå som Ving lar kundene få forhåndsbestille solsenger hjemmefra.

HÅNDKLEMAFIAEN vil få færre hoteller å velge mellom nå som Ving lar kundene få forhåndsbestille solsenger hjemmefra. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ving gjør livet vanskeligere for «håndklemafiaen».

DEL

De fleste nordmenn som har vært på charterferie, vet hvor viktig det er å komme seg ned til hotellbassenget tidlig for å kapre solsenger.

Men hvis den såkalte «håndklemafiaen», altså de som stikker ned før frokost og legger håndklærne sine på solsengene for å holde av plass, har vært der før du har rukket å slå opp øynene, er slaget gjerne tapt. Nå har Ving imidlertid en løsning på problemet.

Les også: SAS og Norwegian fjerner gratis-tilbud

25 euro

Det nye initiativet, som kalles «velg din favorittsolseng», kommer fra Thomas Cook-gruppen, som Ving er en del av.

Det går ut på at du, allerede før du har reist hjemmefra, kan forhåndsbestille en solseng ved hotellbassenget for hele ferien. Prisen er på 25 Euro, uavhengig av hvor lenge man skal bo på hotellet.

- Dette er en test som skal kjøres på to Ving-hoteller på Gran Canaria, et voksenhotell og et «vanlig» hotell. Det gjør vi fordi undersøkelser viser at dette er noe kundene våre ønsker seg, nemlig å være garantert en solseng, sier Siri Røhr-Staff, pressesjef i Ving, til Nettavisen.

Det er Sunprime Atlantic View på Gran Canaria og SENTIDO Buganvilla Hotel & Spa på Fuerteventura som fra slutten av februar vil få dette tilbudet.

Les også: Dette er hindrene eierne må over for å lande en reåpning av flyplassen våren 2019

Ser solforhold på forhånd

Det er rundt 10-20 prosent av hotellets solsenger som kommer til å bli tilgjengelig for forhåndsbestilling. På forhånd vil man få tilsendt en oversikt over bassengområdet, hvor man kan se sol- og skyggeforhold.

Røhr-Staff er klar over at mange irriterer seg over «håndklemafian», men tror problemet er noe overdrevet.

- Egentlig er policyen på Ving-hotellene at man ikke skal kunne gå fra solsenga si i mer enn en time, da kan de ansatte ved hotellet fjerne håndkleet ditt, sier Røhr-Staff, og fortsetter:

- Men irritasjonen er nok ikke så stor som man skal ha det til. Likevel kan jo dette initiativet være med på å løse problemet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken