Gå til sidens hovedinnhold

Forbereder seg på et av halvårets høydepunkter

Ingen høst uten konsert. I kveld arranger Halden Skolemusikkorps tradisjonen tro sin årlige høstkonsert.

Innsendt

– Det blir i år en blueskonsert i samarbeid med vokalist Magne Skibsted Jensen. I tillegg har vi med både kor og band fra musikk, dans og drama ved Halden videregående skole, opplyser formann i Halden Skolemusikkorps, Pål Robert Lunde.

Ønsker å treffe hjertet til publikum

Vokalisten selv stråler av entusiasme mens han presenterer kveldens repertoar. Han ser frem til å få synge sangene fra filmene Blues Brothers og The Commitments.

– Hvem av oss kjenner ikke sangene Mustang Sally, Sweet Home Chicago, Midnight Hour og ikke minst Mr. Pitiful? Disse vil treffe hjertene til enhver i publikum, sier Jensen overbevisende.

Med sangene som kom på 60-tallet vil rythm and blues og soul utvilsomt fylle konsertlokalet denne søndagen.

Overføres direkte på nettet

Konserten gjennomføres i henhold til de gjeldende retningslinjene rundt korona. Dette legger større begrensninger på antall publikummere enn til vanlig, og korpset går derfor nye veier for å sikre at alle som ønsker det skal få ta del i opplevelsen.

– Nytt av året er at konserten vil strømmes direkte på nettet med hjelp fra Trond-Atle Bokerød og Nordic Media Lab. Da kan de som må holde seg hjemme, se konserten fra sin egen mobil eller PC, forklarer Lunde.

Konserten strømmes på hjemmesida og Facebook-sida til Halden Skolemusikkorps samt på nettsida til Halden Arbeiderblad.

– Kom og spill med oss

Korpset jobber i disse dager også med alternative måter å markedsføre seg for nye aspiranter, kan nestleder Jon Rongen fortelle.

Ved å sende konserten live over internett håper de å nå ut til flere barn og foreldre som er nysgjerrige på skolekorps, og som drømmer om å spille et instrument.

– I korps blir ingen sittende på reservebenken. Her er alle like viktige, og musikantene er utrolig flinke til å inkludere nye aspiranter i det gode samholdet og miljøet vi har i Halden Skolemusikkorps, roser Rongen.

Avslutningsvis forteller nestlederen at musikantene har øvd godt gjennom høsten, og at de nå ser fram til å gi publikum en fantastisk kveld de sent vil glemme.

Konserten arrangeres i Salen førstkommende søndag 8. november. Direktessendingen begynner 18.00.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.