Gå til sidens hovedinnhold

Forakt for velgerne

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Farsen om Os-prosjektet ruller videre. Siste nytt er at saken igjen utsettes. Ordføreren har nå innkalt kommunestyret til møte kun 5 dager før Haldenserne går til valgurnene. I dette møtet har han tydeligvis tenkt til å fatte et vedtak som forplikter kommunen til investeringer på hundrevis av millioner kroner de nærmeste årene. Et prosjekt som er meget kontroversielt, og med signalene fra de nye listekandidatene til Arbeiderpartiet er det all grunn til å tro at prosjektet som innebærer rivning av Os Skole ikke vil ha flertall i neste kommunestyreperiode.

Men ordføreren vil vise sin makt og ønsker å presse dette igjennom uansett. Fem dager før valget. Han er ikke interessert i å høre velgernes oppfatning av saken. At det til syvende og sist er velgerne som må betale for gildet tillegges ingen vekt. Det hadde vært tilstrekkelig å vente en uke for at valget skal gjennomføres. I stedet gjennomføres de mest utrolige politiske krumspring jeg ikke kan huske å ha sett maken til noensinne i Halden-politikken. Man hopper bukk over fagavdelingens klare råd, ser bort fra mange ti-talls særdeles negative høringsuttalelser og foreldrenes protester møter døve ører. Tut og kjør.

Høyre er så redd for velgernes dom i saken at de tydeligvis er fullstendig bedøvet for all demokratisk ryggmargsrefleks. Jeg kaller det velgerforakt. Og jeg synes det er en skam.

Kommentarer til denne saken