– Hvordan skal byen vår se ut ?

2004: For 12 år siden var uteserveringen til Måka i den gamle busstasjonen et treffsted, men mye har skjedd siden den gang. 2016: Her sitter Espen Sørås på samme sted ved Thon Hotel og det nye «HA-bygget» i bakgrunn. – Og mye vil skje i framtida, sier han.

2004: For 12 år siden var uteserveringen til Måka i den gamle busstasjonen et treffsted, men mye har skjedd siden den gang. 2016: Her sitter Espen Sørås på samme sted ved Thon Hotel og det nye «HA-bygget» i bakgrunn. – Og mye vil skje i framtida, sier han.

Artikkelen er over 4 år gammel

Det vil Espen Sørås i kommunens planavdeling ha innspill til.

DEL

– Drømmer i dag gir endringer og skaper framtidas Halden, sier seniorrådgiver Sørås.

Folkemøte

I den forbindelse inviterer planavdelingen til folkemøte i Brygga kultursal klokka 19 onsdag 18. mai.

– Hensikten er at Halden i likhet med andre kommuner er pålagt å planlegge framtida. I en slik prosess vil vi vite hva folk tenker og mener. Fortell hvordan du ønsker byen skal bli og fortell politikerne hva de skal prioritere og hva de skal begynne å planlegge nå, oppfordrer Espen Sørås.

25 år fram i tida

Han opplyser at i tillegg til Haldens politikere vil daglig leder Ole Gabrielsen i Smart Innovation Østfold fortelle hva han tror kommer og hva samfunnet bør forberede seg på.

– Vi trenger de visjonære. De som ser lenger fram, sier Sørås og ser 25 år inn i framtida.

– Det er enkelt å se tilbake på hva som har vært 25 år tilbake. I 1991 var det busstasjon her vi sitter ved Thon Hotell og det var ikke så lenge siden Måka hadde uteservering her. Alt dette er nytt og på 90-tallet kom Vaterland og Hagegata på Nordsiden, hvor byen ble forandret med det som het Østre Tangent, sier Sørås og spør:

– Men hvor er Halden om 25 år i 2041. Hva er nytt, hva har forsvunnet og hva lever vi av?

HALDENS FRAMTID: – På Nordsiden har det skjedd mye på 25 år og det vil skje mye i de neste 25 år, sier seniorrådgiver Espen Sørås.

HALDENS FRAMTID: – På Nordsiden har det skjedd mye på 25 år og det vil skje mye i de neste 25 år, sier seniorrådgiver Espen Sørås. Foto:

Mye kommer til å skje

Han vet ikke svaret, men vi ha innspill på visjoner, drømmer og ønsker.

– Hvis noen hadde sagt i 1991 at du kunne leve av bloggen din, så kunne du ikke svart på det. For ingen visste hva en blogg var, sier seniorrådgiveren og tillegger:

– Men vi vet at mye kan skje og kommer til å skje. Det vil være nærmere 40 000 innbyggere og kanskje er Halden og Aremark en kommune. Kanskje har det kommet ny jernbane hit, og kanskje synes vi idretts- og svømmehall på Nordsiden er gamle og utdaterte.

– Lek med tanken på framtida

– Bør det bygges for framtida?

– Jo, i hvert fall mer enn et minimumsnivå. Det må brukes tid på planlegging, som har vært dårlig noen ganger før, svarer Espen Sørås.

Han nevner også at det vil komme nye hus og at vi blir flere eldre.

– Vi vet ikke alt i dag, men framtida skapes av oss. Politikerne lager planer og samme skaper vi det nye Halden. Lek med tanken på framtida og del det med oss. Det vi vet, er at vi starter i kultursalen 18. mai med å skape Haldens framtid.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken