Gå til sidens hovedinnhold

Følg med på korona-SMS fra kommunen

Det mange har ventet på er nå snart en realitet. De første vaksinene mot covid-19 er ventet til Halden i løpet av januar.

– Det er korte intervaller som gjelder for denne vaksinen. Vi får beskjed om når den kommer og hvor mange enheter bare fem dager før den blir levert til Halden, sier kommunelege Halvard Bø.

Det han også presiserer er at når koronavaksinen er på plass må den brukes innen fire dager.

Vær obs på SMS fra kommunen

– Det er nå veldig viktig at innbyggerne følger godt med på kommunens nettside og sosiale plattformer. Der vil vi annonsere når vaksinen kommer og da har vi som sagt kun fire dager på å utføre vaksineringen, sier Bø.

I tillegg vil det komme en SMS fra Halden kommune til grupper av befolkningen. I SMS-en står det informasjon om hvordan man kan bestille time for vaksinasjon.

– Vi starter med å vaksinere de over 65 år. Kjenner du noen i den gruppa som får tilbud om vaksine, men som har problemer for å bestille time selv, er det fint om du hjelper de. Vi ønsker å vaksinere flest mulig i løpet av de fire dagene vi har til rådighet, oppfordrer Bø.

– Følg godt med i våre kanaler

Det vil komme informasjon på kommunens nettsider om hvor vaksineringen vil foregå så fort avtaler om et egnet lokale er gjort.

– Nok en gang; følg godt med i våre kanaler slik at du er klar når vi får beskjed om hvilken dato vaksiner blir levert til Halden, avslutter kommunelegen.

Kommentarer til denne saken