Gå til sidens hovedinnhold

Fokuser på det viktigste: Byen vår og barna våre!

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Diskusjonene rundt utbyggingen på Os må ikke ta bort fokus fra det viktigste, nemlig byen vår og barna våre.

Halden kommune sliter med en del utfordringer. Blant annet stagnerer befolkningen. Første kvartal 2019 gikk faktisk antallet innbyggere ned. Vi må satse på å gjøre byen vår mer attraktiv og bedre livskvaliteten for innbyggerne våre. Utbyggingen av ny skole på Os er en flott mulighet til å heve standarden i sentrum nord og gi et bedre tilbud til innbyggerne, spesielt barna. Skolen skal dimensjoneres for 660 elever. I tillegg skal det bygges en idrettshall med plass til eliteseriehåndball og en basishall for turn.

Den nye skolen vil gjøre det mer attraktivt for småbarnsforeldre å være bosatt i sentrum. Dette blir et flott tilbud, se bare på nye Kongeveien skole. Det nye anlegget vil være en del av sentrum nord. Barna og andre brukere vil få gangavstand når de skal dit. Foruten reduserte forurensninger og plassbehov, forenkler beliggenheten også tilgjengeligheten for de som ikke har tilgang til bil. På denne måten kan vi fremme integrering og hindre segregering. Skolen vil også være et viktig tilbud for alle utenom vanlig skoletid, altså på kvelder, ferier og helger. Dette vil være et møtested hvor det kan arrangeres ungdomsaktiviteter som f eks datapartys, konserter og utstillinger.

Idretten jubler. De har i årevis jobbet for å få til en ny hall på denne størrelsen og nå kan det bli virkelighet. Turnforeningen påpeker at skole og idrett kan virke sammen og skape gode synergier. "Dette kan gi et enormt løft for breddeidretten i Halden," uttaler Turnforeningen. Foreningen mener at med en ny basishall på plass er det realistisk at medlemsmassen kan vokse fra dagens 700 til 1200 medlemmer. I dag ønsker f eks 400 barn i Halden å turne, men det finnes ikke lokaler. I sin kommentar påpeker Turnforeningen også en rekke andre muligheter som kan komme med en basishall på Os. F eks kan basishall benyttes i forbindelse med en turn- og fritidsordning, og turn kan tilbys til grupper med spesielle behov. For håndballen i Halden kan en uteblitt satsning på Os bety kroken på døra. Klubben har fått dispensasjon fra Håndballforbundet i påvente av ny hall. Uteblir dette, kan det bety slutten.

Den nye skolen med tilhørende haller er motor og hjerte i Områdeløft nord, omflankert av nytt kommunesenter i Storsenteret , nytt museum i Fayegården, nyopprustet bypark og mulig basseng. Til sammen er dette den største satsningen i Haldens historie for å gjøre sentrum attraktivt. Uten prosjektet på Os vil trolig antallet innbyggere fortsette å falle i Halden. Nå må vi lokalpolitikere være vårt ansvar bevisst og arbeide for at dette blir virkelighet så snart som mulig.

Kommentarer til denne saken