Det melder VY i en pressemelding.

– Togferie er populært og vi jobber hele tiden for å gi de som reiser med oss et stadig bedre togtilbud, forteller Arne Fosen, konserndirektør for tog i Vy.


– Vi har over tid sett på hva som er mulig for å gi passasjerene våre et enda bedre tilbud, og er glade for at vi fra desember i år kan kjøre flere avganger mellom Oslo og Göteborg, forteller han.

– Vi utvider avganger som kjører til Halden i dag, noe som betyr at det blir fire avganger på hverdager og tre avganger i helgene som kjører til og fra Göteborg. Togene vil kjøre hver fjerde time på ukedagene, og i tillegg blir reisetiden noe kortere, forteller Fosen.

Les også: Buss for tog hele sommeren. Igjen.

Mot Europa

– Med nye rutetider får vi også et tilbud som er bedre tilpasset videre transport fra Göteborg mot Helsingborg, Malmö og København, og derfra videre ut i Europa. Dette er det mange som ønsker seg, og vi gleder oss til å gi vårt bidrag for å møte dette behovet, sier Fosen.

Han understreker også at togtilbudet ikke vil konkurrere med Vy Bus4You.

– Dette gir et enda bedre tilbud mellom Oslo og Göteborg, og vi vet at det er reisende som foretrekker tog fremfor buss eller motsatt. Vi er trygge på at vi totalt sett gir et godt tilbud fra Oslo mot Sverige, og derfra videre til andre land i Europa, sier han.

Alle avgangene vil bruke rundt 3 timer og 40 minutter.