Selv om meklingen har gått i riktig retning i løpet av mandag, er det fremdeles ikke landet en avtale mellom partene, melder SAS mandag kveld.

Etter flere dager med forhandlinger ble det mandag meldt at partene i SAS-konflikten er enige om en avtale, og at streiken avsluttes.

I en børsmelding mandag kveld skriver derimot SAS at en avtale mellom partene ikke er signert.

– På grunn av spekulasjonene i mediene ønsker SAS å presisere at det foreløpig ikke er signert noen avtale. Meklingsprosessen fortsetter, skriver SAS i meldingen.

15 døgn

Enigheten ble bekreftet av leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, overfor Børsen. Dette var før SAS meldte at avtalen ikke var landet enda.

– Dette er en tragedie for pilotene, rent avtalemessig. Men det er godt at vi er ferdige og at vi får flyene opp i luften igjen, sa Skogvang i sin bekreftelse.

Overfor NRK sier leder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund at en eventuell avtale innebærer at 450 permitterte får jobben tilbake. NRK får opplyst at varigheten på avtalen blir fem år. I denne perioden kan ikke pilotene gå ut i streik eller reforhandle avtalen. I Norge er det vanlig at en tariffavtale har en varighet på to år.

Det var danske TV 2 som først erfarte at det er enighet om en avtale. Også danske DR og NRK har senere erfart det samme. Overfor Dagens Næringsliv avviser imidlertid SAS at det er signert en avtale mellom partene.

Pilotstreiken i SAS er inne i sitt 15. døgn. Partene har vært i Stockholm for å mekle siden onsdag forrige uke. SAS har opplyst at streiken koster selskapet 100–130 millioner svenske kroner per dag. Flere tusen avganger er blitt innstilt.

900 piloter har deltatt i streiken. De mener selskapet har forsøkt å omgå sine forpliktelser til å hente tilbake oppsagte piloter igjen etter pandemien, når de i stedet er blitt tilbudt jobb i datterselskaper. SAS har på sin side avvist dette og mener selskapet forholder seg til alle inngåtte avtaler.