Stemningen var nokså uvanlig i Brygga Kultursal, da TV-Aksjonenkonserten startet med regn og fuglekvitter som i den dypeste regnskog. Eva Stømner ønsket velkommet etter at regnskogens lyder døde bort, og den fargerike gjengen fra Os skole dukket opp på scenen.

En godt blandet folkedans

Barn i ulik aldersgruppe spratt frem på scenen, og skapte flott et helhetsinntrykk med sang, dans og musikk. Det var en stor gjeng jenter som danset og fremførte folkedans inspirert både fra Afghanistan og Pakistan. Samtidig var det en svært dyktig Casper Lilleby som sto for sangen, som også bød på norsk folkemusikk.

- Takk for alle deres farger. Det er ikke tvil om at dette var et fargerikt innslag, sa Stømner etter gruppen Flere Farger fra Os skole var ferdige med åpningsinnslaget sitt.

Eva Stømner trakk i alle spaker, og ledet hele showet i kultursalen. På scenen senere dukket Maria Mohn, Aasmund Kaldestad, Christina Brynildsen, Dag Brandth, Dina Billington, Stephen Ackles, og Vidar Busk opp.

- Vi var ikke nervøse

Halvveis i showet var det på tide med en liten pause. Alle barna fra Flere Farger-gruppen stilte gladelig opp for å ta et bilde i avisa.

- Jeg var ikke nervøs. Det var kjempemorsomt, og gøy å stå på scenen, kom det fra de ivrige barna samtidig.

Det var helt tydelig at selv om de var ferdig på scenen, var energien fortsatt på topp. Gruppa tok seg tid til noen minutter med Halden Arbeiderblads reporter, men kappløp nærmest til bollene på bakrommet når bildene var tatt ferdig.

- Jeg tror barna synes det er veldig stas å være på scena og gi alt de har, sier pådriverne Dina og Ove Billington smilende.

Vil at barna skal føle seg trygge

Dina og Ove Billigton forteller at Flere Farger konseptet er et underkonsept av Fargespill, som finnes flere steder i Norge. Det var en som var ansvarlig for den lokale kulturelle skolesekken som startet tanken om Flere Farger i Halden.

- Vi tar utgangspunkt i den musikken som er fra det landet alle barna har tilknytning til. Alle skal syniggjøres og få være med å gjøre ting, forteller Dina.

Tidligere har gruppen opptrådt på blant annet Multicultura i Brygga Kultursal.

- Det er godt å se at barna blir mer selvsikre, og at selvfølelsen rundt egen kultur og musikk er god. Vi ønsker at barna skal føle seg trygge, og være stolte. Vi vil bygge broer, sier Ove og Dina.

Bildeserie

BILDER: TV-Aksjonenkonserten 2015

 

Plass til flere bøssebærere

Alle inntektene som kom inn under konserten, går til formålet Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog i nært samarbeid med menneskene som bor der. Selv om det var noe glissent i kultursalen under konserten, fikk TV-aksjonen inn en ekstra støtte på 30 500 kroner fra Halden kommune. Summen representerte alle innbyggerne i Halden, en krone per hode.

Else Marie Andersen Guldahl representerte kommunekomitéen og takket for støtten, i tillegg til at hun fortalte at det var god plass til flere bøssebærere. Halden Frivillighetssentral er i år på vegne av Halden sentralen for TV-aksjonenens bøssebærere.