Gå til sidens hovedinnhold

Se hva Henrik fikk på kroken på Hvaler

Artikkelen er over 3 år gammel

Haldenseren Henrik Falch har fisket utenfor Herføl helt siden han var guttunge. Men lignende fangst som han fikk i dag, har han aldri opplevd før.

– Jeg skjønte hva det var først da jeg dro den over ripa, og jeg må innrømme at jeg ble overrasket. Det var en snodig opplevelse, sier hobbyfisker Henrik Falch til Halden Arbeiderblad.

Fangsten var nemlig en blekksprut, trolig av typen akkar. Det har Falch aldri opplevd å få før. Til tross for at han har hytte på Herføl og har fisket mye i Hvaler-området.

Men noen sensasjon er det ikke.

– Jeg har googlet det og skjønt at akkar er å finne rundt norskekysten, forteller haldenseren.

Blekkspruten ble tatt på 30 meters dybde ved fyret Sekkeflua sør for Herføl. På fisketuren dro Falch og kameratene også inn både makrell, torsk og sei.

– Nå blir det blekksprut til middag?

– Jeg kunne jo laget friterte blekksprutringer, men jeg tror nok heller den ender opp i fryseren og blir brukt som agn. Det er veldig bra hold i den, forteller hobbyfiskeren.

Akkar

Akkar finnes langs norskekysten fra juni og fram til desember.

Den største akkaren som er fanget i norske farvann hadde en lengde på 59 centimeter og veide 5,3 kilo.

I perioden fram til 1985 ble det fanget opp til 18000 tonn akkar per år i Norge, mens det nå er et veldig begrenset fiskeri.

Tradisjonelt har akkar blitt brukt som agn eller dyrefor, men i de senere år har en økende andel gått til konsum.

Kilde: Havforskningsinstituttet

Har du opplevd å få blekksprut eller andre uvanlige skapninger i skjærgården utenfor Halden? Fortell om det i kommentarfeltet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.