– Inne i denne skogen finnes det nå mange dyr, i form av dyrefigurer på 25 stolper, forteller Gimle IFs leder Morten Paulsen.

Klubben har brukt vinteren og våren til å friske opp dette løypetilbudet, slik at det er mer innbydende å bruke for alle og enhver.

Har laget kart

– Vi har også fått laget et nytt og bedre kart og disse deler vi nå ut gratis til alle som vil prøve seg. Det er bare å forsyne seg av kart i postkassa vi har satt opp ved inngangen til skogen, sier Paulsen.

– Stolpene står ute hele året og er tegnet inn på kartet. Vi vet at det er mange barnefamilier som besøker Venås og nå kan de altså prøve å finne postene inne i skogen.

– Skogen omringes av lysløypa som går i en runding oppe på åsen så hvis du går litt feil så havner du på lysløypa og da skal du inn i skogen igjen. Så det er egentlig umulig å gå seg vill, sier Paulsen.

Skoleavslutninger

– Det er mange skoleavslutninger på gang og Venås er populært. Vi skal ta kontakt med ulike skoler og barnehager og gjøre dem oppmerksom på dette aktivitetstilbudet. Det kan være morsomt å gå en felles tur i skogen og finne noe der inne, tror Paulsen.

Utover sommeren og høsten skal også selve løypenettet i skogen bli bedre.

– Vi skal prøve å sørge for at folk skal kunne gå tørrskodd gjennom skogen, så vi skal lage små bruer, fylle på litt masse der det er for bløtt og etterfylle med barkflis.

Oppgraderingen av Tusenmeterskogen er støttet av både Sparebank1 Østfold/Akershus og Sparebankstiftelsen DNB.