- Det er nok en del menn som har overrasket sin kjære med en date i anledning Valentines Day, sier kinosjef Clas Lucky Eriksen.

Han kan rapportere om et meget godt forhåndssalg til den allerede før premieren meget kontroversielle filmen "Fifty Shades of Grey".

Premiere fredag

- Filmen har premiere på fredag. Vi hadde opprinnelig satt opp to visninger, men har nå nylig lagt til en tredje framvisning av filmen. Så vi kjører filmen ganske hardt ut. Vi har allerede solgt over 300 biletter på fredag og lørdag, forteller Clas Lucky Eriksen.

«Fifty Shades of Grey», som er basert på en roman av E.L. James, handler om forholdet mellom studenten Anastasia Steele og den vellykkede forretningsmannen Christian Grey.

Boikott

Den bestselgende trilogien har fått mye oppmerksomhet for sitt sadomasokistiske seksuelle innhold og har i forlengelsen av dette blitt beskyldt for å normalisere voldelige parforhold.

Kvinnegruppa Ottar oppfordrer til boikott av filmen, men det ser ikke ut til at denne boikotten har fått noe voldsomt gjennomslag ovenfor filmens mange tilhengere.

- Vi har ikke  fått noen negative tilbakemeldinger eller reaksjoner på filmen her i Halden. Det er jo helt frivillig om man ønsker å se en film eller ikke.

Valentines day

På Aladdin kino har du mulighet til å se "Fifty Shades of Grey" hver dag i 14 dager etter premieren.

- Vi har solgt 59 biletter allerede til forestillingen 18.15 på lørdag. Det er mange menn som nok skal overraske kjæresten eller kona med en billett enten fredag eller lørdag som jo også er Valentines day, sier Lucky Eriksen.

Underholdning

Han har ikke sett filmen selv.

- Men sånn jeg har forstått det er jo dette ren fantasi og underholdning. Jeg synes det er mer kvinneundertrykkende og skulle nekte noen å se en film.

Kino hele dagen

Til helgen starter Aladdin kono sitt vinterferieopplegg, så det vil bli kinovisninger fra klokken 11.45  lørdag og søndag og fra klokka 10 resten av uka.

- Så dersom du ikke ønsker å se "Fifty Shades of Grey så viser vi nok av andre filmer også som "Tingeling og drømmebeistet", "Staying Alive" med Linn Skåber og den nye "Natt på Museet" filmen blant annet. Så det er bare å komme seg på kino, sier kinosjefen.

Slår "Hobbitten" i Fredrikstad

Også i de andre Østfoldbyene er "Fifty Shades of Grey" populær.

Mens «Hobbiten» og «Ringenes herre» hadde et forhåndssalg på rundt 500, har den erotiske filmen nå et forhåndssalg på 2000 billetter.

– Jeg har aldri opplevd lignende og har ikke sett maken til forhåndssalg. Mange er nok spente på å se hvordan bøkene er på film, sier kinosjef Jørgen Søderberg Jansen til NRK Østfold.