- På vårt nivå er dette to klassespillere. Begge har solid erfaring, og i dag er vi både stolte og glade over at Filip og Youssef velger spill i Kvik Halden.

Solid erfaring

Det sier både daglig leder/sportssjef Haris Juklo og A-lagstrener Kent Bergersen, som torsdag ettermiddag ønsket FFK-duoen velkommen til Kvik Halden.

Dette er Kviks to ferskeste signeringer:

Filip Johansen Westgaard
Født: 24. oktober 1994
Posisjon: Back/midtbane.
Opprinnelig fra Lisleby. Har spilt både junior-, rekrutt- og A-lagsfotball i FFK. Står bokført med 114 kamper i OBOS-ligaen (1. divisjon), og 26 kamper i PostNord (2. divisjon). Vært brukt på en rekke posisjoner, og er blitt beskrevet som «FFKs potet».

Youssef Chaib
Født: 12. august 1996.
Posisjon: Midtbane/kant/spiss.
Opprinnelig fra Trosvik. Rykket opp med Moss FK i 2017. Spilte totalt 38 kamper og scoret 17 mål på to sesonger hos mossekråkene. Valgte FFK i 2018-sesongen. Står bokført med 23 innhopp for rødbuksene i 2. divisjon. Han scoret da Kvik ble slått 4-0 i cupen i fjor vår. Scoret også mot Odd i cupen, på et skudd som ble beskrevet som «årets mål».

- Følte meg ønsket

Youssef Chaib har spilt seniorfotball for både Moss og FFK. Hos rødbuksene fikk han 23 kamper i 2. divisjon i fjor, alle som innbytter. Han fikk tilbud om ny kontrakt, som han takket nei til.

 

- Moss FK var også i bildet?

- Ja, det stemmer. Men nå føles Kvik som mest riktig for meg.

- Hvorfor?

- Jeg følte meg veldig ønsket! Kvik har noe spennende på gang, og ikke minst en dyktig trener i «Kenta» som vet hvordan man bygger slagkraftige lag. Jeg er sikker på at vi skal hevde oss i 2019, selv om nivået i 2. divisjon er blitt bra, svarer han.

Chaib, eller Ronaldo som Westgaard kaller ham, kan spille på de fleste offensive posisjoner, men er i Kvik Halden tiltenkt å kjempe om en plass som innoverkant eller offensiv midtbanespiller i enten 3-4-3 eller 3-5-2.

- Vi har en hardtjobbende og fin gjeng. Sånn skal vi fortsatt framstå, men vi trenger også noen individualister med X-faktor. Det håper vi å få i Youssef, sier Bergersen.

Gode kompiser avgjorde

Filip Westgaard har, tross sin unge alder, solid erfaring. 24-åringen står bokført med 114 kamper i OBOS-ligaen (1. divisjon) og 26 kamper i 2. divisjon. I FFK ble han mest brukt som back, men Bergersen røper at det kan bli både vingback og kant i Kvik Halden.

- I utgangspunktet ønsket jeg å bli i FFK, men fikk signaler om at jeg trolig ikke ville bli satset på som et førstevalg. Derfor har jeg sett meg om etter noe nytt. Når det ikke ble en OBOS-lag, føles Kvik Halden som et riktig valg, sier Westgaard.

 

Også han forteller at han har følt seg ønsket i Kvik.

- Jeg har også snakket mye med Mathias (Engebretsen) og Ole (Strømsborg), som jeg kjenner fra tidligere. De skryter av Kvik, og det ble litt avgjørende for valget. Kvik er på rett vei, og jeg tror vi kan slåss i midtsjiktet av tabellen, sier han.

Ikke med mot FFK

Kvik Halden møter nettopp FFK på Fredrikstad stadion til treningskamp i morgen (fredag) kveld. Det blir uten nysigneringene Westgaard og Chaib.

- Vi får drøye den til vi skal slå FFK i serien, smiler de to.

Duoen får dermed sin i stedet sin uoffisielle Kvik-debut neste lørdag, når Kvik Halden møter FK Tønsberg til treningskamp på Strupe kunstgress.

- Er stallen komplett nå, Juklo?

- Nei. Vi er aldri fornøyde, vet du, ler han.

Og fortsetter:

- Vi jakter en spiss, og skal ha en angriper som prøvespiller mot FFK fredag.

Spillerstallen

Kvik Haldens spillerstall per 1. februar:
Keeper:

David Paulmin, Thomas Johansen.
Utespillere:
Marcus Moberg, Deniz Kaili, Ole Strømsborg, Dardan Sæter-Mehmeti, Jakob Madsen Lund, Eirik Horvath, Albert Makaidi, Filip Westgaard, Marcus Sjømø Eriksson, Deni Hasanagic, Alexander Chinonso Agu, Jiress Suka Suka, Mathias Engebretsen, Teodor Thorvaldsen, Kevin Krans, Besfort Shala, Uranik Seferi, Youssef Chaib, Øystein Lundblad Næsheim, Björn Berglund, Peder Nomell.