Vil underholde alle i Halden

LEVENDE RISUM: Randi Bukholm (bak f.v.), Solveig Bjørnstad, Krister Strudahl, Ylva Berger, Kristian Broderstad Tysil, Jenny Marie Norheim, Vibecke Rødland (foran) og Kasper Bjerrum (foran) er klare for årets store Risum-happening, «Levende Risum».

LEVENDE RISUM: Randi Bukholm (bak f.v.), Solveig Bjørnstad, Krister Strudahl, Ylva Berger, Kristian Broderstad Tysil, Jenny Marie Norheim, Vibecke Rødland (foran) og Kasper Bjerrum (foran) er klare for årets store Risum-happening, «Levende Risum». Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Elevene på musikk- og dramalinja på Risum er våryre. Snart blir det kulturfestival for alle i byen!

DEL

De snakker i munnen på hverandre når de skal fortelle om hva vi har i vente. De er spente og stolte, for snart skal vårens vakreste Risum-eventyr slippes fri.

Minifestival

«Levende Risum» heter minifestivalen som går av stabelen mellom 17. og 21. mars.

– Vi kommer til å ha underholdning for folk i alle aldre. Alt fra eventyrteater til rockekonsert, forteller PR-ansvarlig Vibecke Rødland, repertoaransvarlig Randi Bukholm og økonomiansvarlig Solveig Bjørnstad.

Mens vi snakker med de tre kommer det ytterligere tre som alle har sine ansvarsområder under festivalen.

– Det flotte er at alle elevene på musikk og dans skal opp på scenen i en eller annen sammenheng. Alle bidrar. For oss som går i 3. klasse er denne festivalen en del av undervisningen i produksjon og ledelse, som er et eget fag for oss i 3. klasse.

Viktig markering

Det er ikke tilfeldig at denne lille kulturfestivalen heter «Levende Risum».

– Vi ønsker jo å fortelle sterkt at vi lever i beste velgående. Det har vært mye snakk om linjenes død, men slik er det ikke. Det finnes musikk og drama på Greåker og det finnes musikk og drama her på Risum. Linjene her kommer til å eksistere i lang tid. Og nå skal vi vise hva vi kan, sier elvene vi snakker med.

Festivalen skal foregå ulike steder i byen, ikke bare på skolen på Risum.

Eventyrteater for de minste

Fabian på Torget, Blackboxen i Konservativen, Frivilligsentralen og Tistedal kirke er bare noen av stedene det hele skal foregå.

– Dessuten blir det egen eventyrteater for de aller minste på Halden bibliotek, sier Kristian Broderstad Tysil, som er med i dramagruppa.

– Vi setter opp fire teaterforestillinger for de yngste på biblioteket, men her må foreldre bestille plass på forhånd, på grunn av at der er det ikke all verden av plass.

Festivalpass

Send oss en e-post på levenderisum@gmail.com eller foreta en påmelding på vår Facebook-side «Levende Risum 2015».

– Har du lyst til å få med deg alt, anbefaler vi passet på 200 kroner.

Les mer om festivalen på Halden vgs. nettside.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags