– Tidligere år har foreningen klart å generere overskudd med støtte fra et flott publikum, kommunen og gavmilde lokale bedrifter, forteller Erik Vitanza, på vegne av arrangøren.

Det synlige resultatet av det er nå å finne i Fagervik, innfallsporten til friluftsområdet Kjeøya i Sponvika.

– Vi synes det er fornuftig å tilrettelegge for økt allmenn aktivitet her. Investeringene er et spleiselag med velforeningen, og pengene har gått til utstyr. All montering har skjedd på dugnad. Vi anslår at det er lagt inn rundt 9000 dugnadstimer i området over de siste tre årene, forteller Vitanza.

Overskudd brukes til utvikling

Han bor selv i Sponvika og gleder seg til den tredje utgaven av Fest under eika til helgen. På formiddagen er det fest for barn og familier, mens på kvelden gjøres det klart for voksenfest i området mellom Sponvika vertshus og Kjeøya.

Kommer publikum i hopetall også i år, vil det bidra til videre utvikling av Sponvika-området.

– Fest under eikas formål er å fremme kultur og trivsel i Sponvika. Vi har ambisjoner for videre utvikling av plassen. Vi håper å fortsette å bygge sten på sten, slik at foregående års investeringer blir enda mer verdifulle over tid. Fest under eika er bærebjelken i foreningen, og samspillet med velforeningen, kommunen og lokalt næringsliv har vært helt avgjørende, forteller Vitanza.

Full aktivitet fra formiddag til kveld

Fra klokken 12 på lørdag braker det løs igjen. Da er det marked, leker for barna, besøk av båten Elias og en ekte redningsskøyte og barnekonsert med Halden-bandet Onkel Tuka.

Så blir det fest for voksne på kvelden med Huma Luma, Galne Gunnars Orchester, El Riders, Onkel Tuka og Toini & the Tomcats.

Etter konsertene er det satt opp buss tilbake til Halden.