De som i dag har fått påvist smitte har deltatt på private sammenkomster i helgen. Det forventes derfor at det kan bli påvist flere smittetilfeller i dagene som kommer.

- Deltavarianten er som kjent mer smittsom enn tidligere varianter av viruset. Grundig smittesporing er derfor helt avgjørende for å avgrense smitten. Smittesporingsteamet i Halden kommune jobber fortsatt med karantenesetting og innkalling til testing av nærkontakter, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund i følge kommunens hjemmesider.

Havnehagen Gastropub og Thon Hotel

En person har besøkt Havnehagen Gastropub og Thon Hotel i smitteførende periode. Dette var lørdag 17. juli mellom klokken 22.00 og 24.00.

- Risikoen for smitte er liten, da den smittede kun har oppholdt seg utendørs. For sikkerhets skyld, ber vi om at alle som var på nevnte steder rundt denne tiden om å la seg teste selv ved lette symptomer, sier Gjøsund.

En person har også besøkt spisesteder i Halden i smitteførende periode. Nødvendige tiltak er gjort i samarbeid med disse og i overensstemmelse med råd fra FHI. Takket være registrering av besøkende, har disse blitt direkte informert om å la seg teste ved symptomer.