Her skal trolig Farmen spilles inn

UNDER OPPUSSING: Det foregår for tiden arbeider på hovedbygningen i Finnsvika og flere andre bygninger fremstår som nylig revet.

UNDER OPPUSSING: Det foregår for tiden arbeider på hovedbygningen i Finnsvika og flere andre bygninger fremstår som nylig revet. Foto:

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Dette idylliske, lille småbruket ved Nordre Kornsjø i Halden vil senere i år trolig fylles av deltagere og crew fra TV 2-programmet Farmen.

DEL

Fredag forrige uke kunne Halden Arbeiderblad avsløre at TV 2 hadde planer om å spille inn en ny sesong av Farmen på Kornsjø i Halden.

Nå tyder mye på at det er idylliske Finnsvika ved Kornsjøen som er stedet.Kandusi.noskrev dette tidligere i uka og Halden Arbeiderblad har de siste dagene fått det bekreftet fra flere personer i Kornsjø-miljøet.

– Dette er en dårlig skjult hemmelighet her på Kornsjø. Men det er ikke bare rykter. Jeg har selv hørt det fra sikre kilder, forteller en Kornsjø-beboer til HA.

To kilometer før Kornsjø stasjon

Finnsvika ligger vest i Nordre Kornsjø. For å komme seg dit svinger man av fra riksvei 101 to kilometer før Kornsjø stasjon og følger veien i fem minutter. En kilometer før man kommer til Finnsvika er det en bom.

Torsdag formiddag var Halden Arbeiderblad på stedet. Det ligger svært skjermet til og lite vitner om liv på stedet annet enn fuglekvitter og noen ender som letter fra Kornsjøen i det vi nærmer oss.

Bare en bygning på stedet

På norgeskart.no står stedet oppført med tre mellomstore bygninger. Men nå er det bare én som står igjen. De to andre ser ut til å være nylig revet. Og hovedhuset er under oppussing.

Vil ikke kommentere

Wenche og Fritz Anker-Rasch eier stedet gjennom Hafsrød Gård.

– Vi kommenterer ingenting når det gjelder dette. Dere får eventuelt ta kontakt med produsentene, sier Wenche Anker-Rasch til HA.

Kommunikasjonsrådgiver Alex Iversen i TV 2 kunne forrige fredag bekrefte overfor HA at de speidet etter gårder i Kornsjø-området. Men ville ikke si noe mer enn det.

På spørsmål torsdag formidag om det stemmer at Farmen blir i Finnsvika, svarer Iversen følgende:

– Jeg har ingen kommentar.

Slik er huset

Hovedhuset på Finnsvika, som er det eneste som nå står igjen på stedet, er over to etasjer og har nydelig utsikt utover Nordre Kornsjø.

Første etasje har gang, to soverom, en stor stue og et kjøkken. Ifølge nettsidene til hafsrodgard.no er andre etasje bare delvis utbygd.

Det er ikke innlagt vann på stedet.

Kjendisfarmen?

I fjor fortalte TV 2 at de både har planer om å spille inn en vanlig versjon av Farmen og en kjendisversjon av det populære TV-programmet.

HA kjenner derimot ikke til hvilken av de to versjonene som skal foregår på Kornsjø.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags