Da Kathrine Svendsen, prosjektleder i Nav Sarpsborg så Fargespill Østfold opptre på Barnas Verdensdager i Halden i år ble hun så imponert at hun tok kontakt og inviterte like godt alle Fargespillerne til Sarpsborg. På mandag reiste altså 60 spente unge Haldensere fra Fargespill Østfold i buss for å åpne festmiddagen for 500 eminente gjester på arrangementet «Give A Job» på Quality Hotell. Da de unge Fargespillerne ankom hotellet måtte de bane seg vei gjennom ulike stands og flere hundre håpefulle innvandrere og bransjefolk som hadde samlet seg denne dagen for å komme i kontakt med hverandre.

Give A Job

«Give A Job» er en jobbmesse og Norges største inkluderingsarena stiftet av Aiman Shaqura. Veien til å få en jobb går ofte gjennom nettverk, derfor har «Give A Job» skapt en møteplass som kombinerer jobbmesse med nettverksbygging, internasjonal middag og underholdning. Dette skal være en positiv arena å møtes på, både for nordmenn og flyktninger. Aiman Shaqura er opptatt av å endre oppfatninger av flyktninger i Norge; fra å være en byrde til å være ressurser som kan bidra i lokalsamfunnet.

Festmiddag

Det nærmer seg middag, bordene er dekket til fest og det fylles på med sultne mennesker. Klokka atten ankommer Fargespill Østfold scenen i sine fineste og mest fargerike festklær til en jublende fullsatt konferansesal. Restaurantstaben og publikum klapper, danser og synger med når Fargespill framfører den ene fengende sangen etter den andre og publikum fortsetter å klappe lenge etter at Fargespill Østfold har gått av scenen. «Give A Job»-ambassadør og konferansier Arne Hjeltnes er helt over seg av entusiasme og tydelig imponert over hva Fargespill Østfold har levert når han henvender seg til publikum.

– Er det noen som kjenner noen som kunne tenke seg å være med på Fargespill?

Fargespill Østfold har nemlig startet opp en gruppe i Fredrikstad og ønsker seg flere talenter, både fra Sarpsborg og Fredrikstad, reklamerer han.

Et viktig møte

Barna og ungdommene er kjempefornøyde med egen innsats og på VIP-rommet får den glade gjengen godteri, saft og wraps av hotellpersonalet. Midt i all skravlingen, gumsingen og latteren kommer plutselig gründer og «Give A Job-initiativtaker» Aiman Shaqura på besøk. Han kommer for å personlig takke Fargespill Østfold som han synes leverte et show i verdensklasse.

Barna og ungdommene følger oppmerksomt med da Aiman Shaqura tar ordet og forteller litt om seg selv og bakgrunnen sin.

– Det har ikke alltid vært enkelt, sier han, jeg ble født som palestinsk flyktning i Beirut, og jeg og familien min var på flukt i ti år før vi til slutt kom til Norge. Endelig kunne jeg begynne på skolen, forteller han, men det var vanskelig for meg, siden jeg hadde vært på flukt hele livet kunne jeg verken lese eller skrive.

Aiman Shaqura ser ut over barna og ungdommene i Fargespill og sier med klar overbevisning at det handler om å ha tro på seg selv og talentene sine, at man kan bli det man vil bare man lager seg klare mål, jobber hardt og ikke tar et nei for et nei. Det er også viktig å være god mot andre og bygge hverandre opp, sier han. Fargespillerne nikker anerkjennende. De forstår hva han mener, for akkurat dette er viktig i Fargespill også. Og kanskje er dette veien til suksess?

I dag er Aiman siviløkonom med utdanning fra Oxford i England, og som seriegründer har han etablert mange store bedrifter i Norge og tjent mye penger. Men i stedet for fortsette som før ønsker Aiman Shaqura å bruke tiden og kompetansen sin til å hjelpe innvandrere og flyktninger i jobb. Han har opplevd å stå på bar bakke selv og vet hva det gjør med selvfølelsen. Uten jobb blir du stående utenfor samfunnet, uten venner og tilhørighet. Det er ikke noe hyggelig, alle mennesker ønsker å bidra, derfor trenger vi «Give A Job», sier han. Nå er det Fargespill sin tur til å gi applaus. Aiman smiler og spør om han ikke kan få litt godteri, jeg er så glad i lakris skjønner dere, sier han og blunker til barna. Og alle barna roper ja! og Aiman ler og forsyner seg og ønsker dem lykke til videre.

– Jeg heier på Fargespill, husk det! roper han da han forsvinner ut døra og etterlater en glad og fornøyd gjeng som snart skal ta turen hjem til Halden med ny inspirasjon og nytt pågangsmot.