I samråd med pårørende frigir politiet onsdag navnene på de to omkomne.

Begge de to omkomne er fra Halden. Espen Glomsrød drev privat praksis som osteopat i byen, mens Synne Glomsrød bodde og jobbet i Bergen som fengselsbetjent.

Bussjåføren siktet

Mandag klokka 10:22 fikk politiet den første nødtelefonen fra Halden. En buss og en personbil hadde kollidert i en møteulykke på Svinesundsveien i Halden.

De to omkomne satt i personbilen sammen med tre andre familiemedlemmer. Espens andre datter, Maren Glomsrød og hennes to år gamle datter, slapp unna ulykken med lettere fysiske skader. Mens kona Bodil Mork Glomsrød ble alvorlig, men ikke livstruende skadet.

Føreren av bussen ble tirsdag siktet for uaktsomt drap etter ulykken, men ifølge hans forsvarer så nekter bussjåføren straffskyld.

Janne Samuelsen er pårørendekontakt hos politiet i Halden. Hun forteller at familien er dypt preget og ønsker ro i den vanskelige tiden, men setter pris på all støtte og omtanke de har fått etter ulykken.

Mona Bergseth er leder for etterforskningsavdelingen ved politiet i Halden og leder nå også etterforskningen av årsaken til dødsulykken mandag. Til Halden Arbeiderblad opplyser hun om at det er igangsatt en bred etterforskning og at det vil gå en god stund før politiet får tilbake alle svar og kan gå ut med ytterligere informasjon.