(Fredriksstad Blad): Det sier etterforskningssjef Geir Willadsen, som på tirsdag kunne viderebringe beskjeden til eierne Odin Hansen og Linde Gilberg om at båten omsider var funnet i Halden

Da hadde politibåten fartet Østfold-kysten rundt i to dager etter seilbåten.

– Vi var i kontakt med trafikksentralen i Horten, som fulgte den aktuelle båten på morgenen søndag – altså noen timer etter den var stjålet. Klokken ti forsvant båten fra radaren, og da var den rett ved Singløya. Da hadde vi et utgangspunkt for søket vårt, sier Willadsen til FB.

Søkte langs hele Østfold-kysten

Politibåten ble sendt ut i søket etter båten. Kartet fra kartplotteren i båten viser at det ble søkt ved Borregaard fabrikker i Sarpsborg, tilbake og ut i Vesterelva, ut til Fredagshølet – og deretter videre til Skjærhalden.

– Deretter satte patruljen kursen mot Ringdalsfjorden og Halden. Underveis dit ble de ringt opp av båteieren, som hadde fått tips om at båten hadde blitt observert ved Susebakke i Ringdalsfjorden, sier Willadsen.

Utpå dagen kom politiet til stedet, og der lå båten fint fortøyd.

– Det var hyggelig å kunne ringe eierne og si at båten var funnet. Den var låst og tom for mennesker og virket helt uskadet, sier krimsjefen.

Linde og Odins båt er funnet ved Halden: – Nå er jeg overlykkelig

Mange tips

Han forteller om et stort engasjement fra publikum.

– Det er tydelig at saken er blitt spredd i sosiale medier, for vi fikk mange tips underveis i søket. Noen hadde sett den over på Vestfold-siden, mens flere andre hadde observert den i vår egen skjærgård, sier Willadsen.

Et par timer senere kunne altså båteierne løsne fortøyningene og sette kursen mot Fredrikstad og Nøkledypet igjen. Men båttyven er fortsatt på frifot, ifølge Willadsen.

– Vi har en ganske klar mening om hvem vedkommende er. Det er snakk om en kjenning av politiet fra en av våre nabobyer. Han vet vel at vi leter etter ham, og holder nok derfor en lav profil, sier han.