Sommercampen på Ytterbøl fortsetter, i år fra 5. til 7. august. Det er 30 plasser, for barn i alderen 9 til 13 år, som får camp med overnatting, mat og aktiviteter som dronebygging, fisking, bading og fotball.

Klare for Besseggen

Nytt i år er at 30 ungdommer i alderen 14 til 20 år, skal få planlegge reise, opphold og gjennomføring av tur til Jotunheimen og Besseggen.

Oppholdet skal skje fra 3. til 5. juli.

Daglig leder i den frivillige organisasjonen Extra Giverglede, Mikaela Caci, og nestleder Rolf Karlsen gleder seg både til sommercamp og fjelltur.

– Tilbudet er gratis, og åpent for alle. Etnisk norske, ikke-etnisk norske, jenter som gutter, forklarer Caci.

 

Ferie for alle

– Målet med campen og fjellturen er å kunne tilby barn og unge et ferieopphold uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon, forklarer hun videre.

– Det er kommet en del nye landsmenn til Halden, tillegger Karlsen, som håper at halvparten som drar til Besseggen har innvandrerbakgrunn.

Tistedalen Friluftslag skal hjelpe gruppa med å lade opp til fjellturen.

Håper på næringslivet

Ferieoppholdene blir mulig ved at Extra Giverglede har fått godkjent søknad om finansiering fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, og Sparebankstiftelsen i Halden. Caci og Karlsen er svært takknemlige.

– Dette er kostbare turer, forklarer Karlsen.

– Vi håper det lokale næringslivet kan være med å støtte oss videre, fortsetter han. De legger som eksempel at de trenger alt fra soveposer og tursko til plaster.

– Alle kan hjelpe noen

Stiftelsen Extra Giverglede startet for fem år siden. Caci registrerte at mange foreldre ikke hadde råd til gaver i en tøff økonomisk høytid.

Dermed tok hun grep om problemet, og begynte å samle inn julegaver for vanskeligstilte familier.

Caci beskriver arbeidet som utrolig givende.

– Det er kjempegøy å se hva det gjør med familier, og de vi hjelper. Vi får ikke betalt, men vi får så mye mer ut av det, forklarer hun.

 

Søk nå!

– Vi kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.

– Det er morsomt å se resultater, sier Karlsen, som mener han og Caci utfyller hverandre godt som team.

Søknadsskjemaer om å få være med ligger elektronisk på Extra Givergledes Facebookside.