– Rørleggeren setter på vannet enten i kveld eller tirsdag formiddag. Deretter har vi en stor jobb foran oss. Det er veldig mye møkk her nå, men det kommer til å bli veldig fint, sier en optimistisk Mikaela til Halden Arbeiderblad.

– Møt opp på Samfundet

– Møt opp på Samfundet. Fra og med onsdag klokka 10. Til nå har kun én frivillig meldt seg, i tillegg til en del venner og familie. Så vi er avhengig av mange flere. Det skal først og fremst vaskes veldig mye. I tillegg må det males. Rett og slett pusses opp.

– Hvilke aldersgrupper ønsker dere skal være en del av den nye ungdomsklubben?

– Fra 10–20 år, svarer 28-åringen. Som etter åtte år i Coop Extra nå er helt i startfasen i sin nye jobb som leder på fulltid i Extra Giverglede.

Dahl skryter av samarbeidet med Vestengveien Eiendomsutvikling AS, hvor Ståle Grandahl er daglig leder. Firmaet vil blant annet bidra med å dekke mye av de høye strømutgiftene i den ærverdige bygningen.

Skal unngå ungdomsbråk

Dahl opplyser videre at det skal være et brukerstyrt sted, der hun unsker at ungdommene tidlig skal føle et eierskap til klubben. Hun kommer til å lytte veldig til hva ungdommene ønsker.

– At stedet skal være brukerstyrt innebærer også at de skal være med å drifte stedet. Jeg tror slikt kan være med å unngå for eksempel hærverk.

– Vi vil ikke ha noe ungdomsbråk på Samfundet. Derfor må vi unngå gjenger og grupperinger som skaper dårlig stemning. Det er det siste vi vil ha! Alle skal føle seg trygge og velkomne. Derfor vil vi alltid ha voksne vakter her også. Det må vi ha, utdyper lederen.

Jublet på Galdhøpiggen

Mikalea forteller en artig og fin historie om at da Extra Giverglede i slutten av juni hadde med seg 30 ungdommer til selveste Galdhøpiggen, så fikk hun vite på vei ned fra fjellet at planene om den nye ungdomsklubben ville bli en realitet.

– Det var full jubel. Jeg husker det var den siste fredagen i juni. Vi hadde ventet på svar siden tidlig i mai, og fått flere utsettelser. Endelig fikk vi bekreftelsen.

– Når startet planleggingen?

 – Ved juletider.

Storsalen oppe er ledig

Klubben, som altså håper å åpne i løpet av november, vil ha sine aktiviteter i første etasje. Aktiviteter kan bli biljard, dart og populære airhockey, men her er Mikaela Dahl og de andre i Extra Giverglede veldig åpne for forslag.

– Det ser også ut til at vi etter hvert kan få leie ut storsalen oppe til brylluper og konfirmasjoner. Inntektene vil vi da i en avtale dele med Vestengveien Eiendomsutvikling AS.

Økonomisk har Extra Giverglede og Halden Arbeid og Vekst fått 2,2 millioner kroner i statlige midler til å starte ungdomsklubben. Sparebankstiftelsen har bidratt med 180.000 kroner til investeringer og inventar. Ungdommer i Halden har forhåpentlig mye å se fram til i vinter.