Extra Giverglede er en veldedig organisasjon ledet av Mikaela Dahl og Rolf Karlsen, som tidligere i år mottok Sparebankstiftelsens Humanitære Ærespris, delt ut under Haldengallaen i Brygga Kultursal.

I slutten av juni følger de opp fjorårets svært vellykkede tur til Besseggen med tretti ungdommer og ytterligere femten voksne ledsagere. Denne gangen er turen utvidet med en ekstra dag, og vil by på både bestigning av Norges høyeste fjeld, Galdhøpiggen, og rafting på elva Sjoa.

Ungdom er målgruppa

– Det er ungdom i aldersgruppa 14 til 20 år, bosatt i Halden, som kan være med på opplegget. Det kan søkes på deltakelse på Extra Givergledes hjemmesider, extragiverglede.no., forteller initiativtaker Mikaela Dahl, – turen opp til toppen tar tre og en halv time fra Juvasshytta og to og en halv time ned igjen.

– Halve turen foregår over en isbre, og vi har med oss tre dedikerte isbrførere, forteller Rolf Karlsen. 

– Vi blir møtt med mye velvilje, slår Karlsen fast, – Halden taxi har gitt oss en veldig gunstig pris på den store bussen deres. Vi samarbeider med rekke offentlige instanser i Halden og både ordføreren og Kjell Hagen fra Sparebankstiftelsen skal være med i år igjen.

Alle turdeltakerne skal bo på skistadionannlegget til Øystre Slidre idrettslag, der alle blir innkvartert på dobbeltrom. Noen av de voksne som er med har som oppgave å sørge for utmerket mat underveis.

Ikke det eneste vi driver med

– Men disse turene er ikke det eneste vi driver med, understreker Karlsen, – til jul i år sørget vi for julegaver til 150 barn og vi bidrar også med «presanghjelp» til folk som sliter med å kunne la barna sine gå i fødselsdagsselskap med presanger.

– Jobben min i kassa på Extra gjør at jeg får et innblikk i hvor mange som sliter økonomisk i kommunen, forteller Dahl,

– Det skjer dessverre ofere enn vi tror at folk ikke har penger på kortet til å betale for maten de handler og må gå tomhendt hjem. Folk som trenger hjelp, kan ta kontakt med oss via nett og Facebook.

Det var altså Mikaela Dahl som tok initiativet til Extra Giverglede for fem år siden, og således feirer organisasjonen et aldri så lite jubileum i år.