Wikipedia: SOS Barnebyer (tysk SOS-Kinderdorf) er en internasjonal humanitær organisasjon som arbeider for å gi barn et trygt hjem.

SOS-barnebyer har over 60 års erfaring innen barneomsorg og jobber uavhengig av nasjonalitet, kultur og religion i 134 land og territorier over hele verden.

SOS-barnebyer støtter familier slik at de kan skape et godt oppvekstmiljø for barna sine, og gir barn som trenger en ny familie, et nytt hjem i en SOS-barneby.

Unge Halden-talenter

Monne Stang Møller (20) har blitt så kjent for folk i Halden nå, at ingen lengre er overrasket over bra hun synger. I Immanuels kirke leverte hun varene, som det så fint heter, nok en gang.

Hun sang først "My Sailor" som hun laget allerede som 15-åring, og rundet av med "Save the Earth". Stemmen var kraftfull og harmonisk på en og samme tid. Monne viste en usedvanlig stemmekontroll. Med seg hadde hun med Anders Jamissen på cajon/slagverk og Jørgen Konradsen på gitar. I et herlig samspill som publikum nøt til fulle.

- Jeg er heldig

- Jeg er heldig som får gjøre så mye av det jeg liker aller best. Å spille for en god sak er et stort pluss, smilte Stang Møller.

Hun er nå er inne i et "friår" etter endt videregående skolegang, og jobber og skriver låter.

En vellykket helg

Ingvild Håkonsdatter Sivertsen fra Risum vgs. imponerte mange med sin egenkomponerte låt "Open the Window". Hun spilte både ukulele og kassegitar.

Lørdag gikk hun videre fra Ungdommens Kulturmønstring med gruppa "Hæ?", som fremførte et teaterstykke. Uten tvil en vellykket helg for unge talentfulle Ingvild.

Den tredje unge som opptrådte var fjorårets vinner av Haldentalentet; Sander Staal. Publikum satt som tente lys da han sang Bruno Mars sin "When I Was Your Man" og John Legends "All of Me". Ikke akkurat lette låter å takle, men det gjorde Sander Staal nok en gang.

Mixdur åpnet

Koret Mixdur fikk æren av å åpne konserten, med Arne Nygaard som kapellmester. De sang blant annet Henning Kvitnes sin låt: "Opp og ut å vekke sola".

Senere sang tospannet Hege Brynildsen og hennes bedre halvdel; Omar Østli, de vakre låtene "Only a Rose" og Evert Taubes "Flickan i Havanna". De hadde en herlig kontakt med publikum.

Frank Skovrand fulgte opp med sang og gitar. "Tusenmetersblikket" er en låt Skovrand har skrevet selv, og han fremførte også en Tom Waits-låt han har oversatt til norsk.

Eva Denis sang to egenkomponerte låter, med Terje Støldal på bass. Hun sang med en innlevelse som ble lagt merke til.

Tenor Aasmund Kaldestad har sjelden vært i bedre sangform enn han var denne kvelden. Med tre Edvard Grieg-låter, som i sin tid ble laget til Aasmund Olavsson Vinje.

Kongolesiske rytmer og toner

Den afrikanske gruppa "Harmony" avsluttet "ballet". Med Elie Luabeya i front fikk publikum høre lovprising av Jesus Kristus både på fransk, swahili og lingala. De skapte stor stemning med sin sang og dans.

Leder for SOS Barnebyer Halden; Lidy Alten, var storfornøyd etterpå.

- Dette var en vellykket kveld. Jeg er så imponert over artistene som yter maksimalt hele tiden, sa hun og smilte.

Se også egen bildeserie på www.ha-halden.no.