Ti minutter over syv på kvelden onsdag 25. januar blir en person angivelig ranet på gangbrua fra Os Allé og over til Skofabrikken på Nordsiden av Halden sentrum.

– Politiet leter etter vitner til hendelsen og ber dem kontakte Halden politistasjon, sier politioverbetjent Vidar Andersen til Halden Arbeiderblad.

Av hensyn til etterforskningen og for ikke å påvirke potensielle vitner, ønsker han ikke å gå inn i detaljer om hva ransofferet forklarer at skal ha skjedd.

Eller hvor mange personer det var som var innblandet i ranet.

Men han forteller at to personer er siktet i saken. En mann i 30-årene og en jente i tenårene.

Nå ønsker altså politiet å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe av situasjonen som utspilte seg onsdag kveld forrige uke.

– Det er spesifikt blitt beskrevet et vitne som skal ha sett hendelsen. Hun skal ha snakket svensk og hatt bilen sin parkert på Os, forteller Andersen.

Mannen som er siktet i saken ble pågrepet i sitt hjem torsdag 26. januar og avhørt dagen etter. Den unge jenta i saken ble hentet av politiet i sitt hjem 27. januar. Hun ble ikke pågrepet, men fulgte frivillig med inn til avhør.

Politiet fant fram til de to siktede med bakgrunn i opplysninger fra ransofferet. Ifølge Andersen oppgir offeret å ha hatt en vag kjennskap til de to siktede fra før av.

Jenta er tidligere straffedømt, mens mannen i 30-årene ikke er det.

Personen som ble ranet ble utsatt for vold. Gjerningspersonene skal ha fått med seg litt under 1000 kroner i kontanter og en mobiltelefon.

– Vi kan fastslå at offeret hadde skader på kroppen som vi tror stammer fra ranet, sier Andersen.

Hva er et ran?

Dette sier straffelovens paragraf 327 om ran.

For ran straffes den som med forsett om å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning øver vold mot en person, setter ham ute av stand til forsvar eller ved trusler fremkaller alvorlig frykt for vold mot noen, og derved

a) bemektiger seg en gjenstand som tilhører en annen, eller

b) tvinger noen til å handle slik at det medfører tap eller fare for tap for ham eller den han handler for.

Straffen for ran er fengsel inntil 6 år.