HA har blitt kontaktet av en kvinne som hadde en ubehagelig opplevelse da hun var ute og kjørte onsdag ettermiddag.

Da hun kjørte opp Stadionbakken rundt klokka 17:45 fikk hun øye på en bil i motsatt kjørefelt hvor noen yngre menn lente seg ut av vinduet.

– Det gikk veldig fort, men jeg så en som lente seg ut av vinduet og kastet noen med full kraft mot bilen min. Det sprakk utover frontruten min og jeg hadde problemer med å holde meg på veien, sier kvinnen, som ikke har lyst til å stå fram med navn i avisa.

Fikk hjertebank

Kvinnen klarte heldigvis å holde seg på veien og fikk rengjort ruta noenlunde med vindusspylervæske. Hun tør ikke tenke på hvor galt det kunne gått.

– Jeg fikk helt hjertebank. Jeg hadde biler bak meg, så jeg kunne ikke bråbremse midt i bakken. Frontruta kunne sprukket og jeg kunne mistet kontroll over bilen og kjørt av veien. Det var en skremmende opplevelse, sier kvinnen, som tror det var en nektarin eller lignende som ble kastet.

– Da jeg stoppet for å vaske bilen luktet det surt, så jeg er temmelig sikker på at det var en form for frukt.

Vil anmelde saken

Kvinnen prøvde å ringe politiet onsdag kveld, men kom ikke gjennom. Hun har allikevel bestemt seg for å anmelde forholdet på mandag. Nå etterlyser hun vitner til hendelsen i HA.

– Det var flere biler bak meg som må ha sett noe. Det gikk veldig fort, men jeg tror at det var en lys, litt eldre bil. Det var en ung mann som kjørte og to andre som hang ut av vinduet. Jeg antar at de var i 20-årene, sier kvinnen, som oppi alt alvoret i hvert fall har juleønsket klart.

– Nå ønsker jeg meg et dashcam til jul!

Så du hendelsen i Stadionbakken rundt klokka 17:45 onsdag ettermiddag? Ta gjerne kontakt med HA på redaksjonen@ha-halden.no.

OPPDATERT:

HA har mottatt en henvendelse fra en leser som opplevde noe lignende like før Bergsmark-svingen da han kom kjørende fra festningen rundt klokka 19:05 onsdag kveld.

Ifølge leseren hang en mann/ungdom ut av vinduet og forsøkte å kaste noe mot hans bil, men skal ha bommet. Bilen skal deretter ha kjørt oppover mot Risum.

En annen person tok i kveld kontakt med HA og kunne fortelle at han fikk ett egg kastet på bilen, også det på Iddeveien like etter klokka 19:00.

– Egget traff sidevinduet i hodehøyde. Hadde jeg hatt vinduet nede hadde jeg blitt truffet og antagelig kjørt av veien, sier mannen, som i bakspeilet etter hendelsen så bilen han vil beskrive som en «mørk amerikaner».

OPPDATERT KLOKKA 20:05:

HA har mottatt en rekke henvendelser fra personer som har opplevd det samme. Ludvig Værnes fikk kastet egg på seg da han var ute og kjørte motorsykkel rundt klokka 18:20.

– Jeg fikk egget inn i visiret. Jeg fikk til og med eggeskall på øyet, forteller han, og sier videre at han tror det var en blå sedan.

Værnes har allerede vært i kontakt med politiet.

En kvinne har sendt mail til HA og fortalt at hun fikk kastet egg rett i fronten på bilen sin da hun jeg kjørte i Stadionbakken rundt klokka 17:40 tiden.

– Alt gikk så fort og man blir helt satt ut, det smalt til og spruta opp langs front ruta. Første jeg tenkte var at det må ha vært noen som kastet fra en bil, men jeg så ikke hvor dette kom fra, skriver kvinnen i en mail til HA.

OPPDATERT KLOKKA 20:30:

Operasjonsleder ved politiets operasjonssentral, Ronny Samuelsen, sier til HA onsdag kveld, at de har mottatt flere henvendelser vedrørende saken.

– Det er noen som driver og kaster egg fra en bil. Vi undersøker og leter nå aktivt etter bilen, sier Samuelsen i en kort kommentar.

Totalt har HA mottatt over ti henvendelser fra personer som har fått kastet egg på bilene sin. En av leserne hadde på kamera da de fikk egg kastet etter seg. Det viser en eldre, mørk Mercedes, med vinduet nede hvor egget ble kastet fra.

– Dessverre er det ikke mulig å tyde bilskiltet, sier leseren til HA.

OPPDATERT KLOKKA 21:22:

Tormod Fredriksson kom kjørende fra E6 på strekningen mot Berg Kirke, da også han opplevde å få et egg i frontruten. Selv hadde han ikke lest saken i HA før han ble truffet av egget.

– Det smalt skikkelig. Jeg hadde guttungen på ni år i bilen, så jeg prøvde å le det vekk så han ikke skulle bli nervøs, sier Fredriksson, som kommer til å ta kontakt med politiet.

Klokka 21:39 opplyser operasjonsleder Ronny Samuelsen at de ennå ikke har fått tak i gjerningspersonene.