Nå er byggestarten ett skritt nærmere, skriver Halden kommune i en pressemelding til HA.

13. januar signerte Halden kommune og NCC avtale om en samspillsentreprise for det nye senteret på Båstadlund i Halden.

Det betyr at entreprenøren og kommunen skal jobbe sammen om å finne de beste løsningene for det nye arbeids- og aktivitetssenteret på Båstadlund.

Har ventet lenge

Byggingen av det nye aktivitetssenteret blir en realitet så fort kommunen får tommel opp fra Husbanken. Søknaden handler om investeringstilskudd på over 30 millioner kroner til prosjektet. Noe kommunen er helt avhengig av for å bygge det nye senteret.

Totalt kommer det nye senteret til å koste 90 millioner kroner.

De 23 brukerne og ansatte ved Båstadlund arbeids- og aktivitetssenter har vært flytteklare lenge, helt til det ble totalt stans av investeringstilskudd i forslaget til statsbudsjett. Derfor har brukerne og ansatte lenge etterlyst informasjon og lurt på om de skal flytte til Karrestad eldresenter som en midlertidig løsning.

Avdelingen ved BRA-veien planlegger flytting til Karrestad i mars. Der starter oppgradering og tilrettelegging etter brukernes behov i nærmeste framtid.

Båstadlund forblir på Båstadlund fram til det blir en avklaring rundt riving og bygging av nytt senter. I byggeperioden skal de også inn på Karrestad eldresenter.

Samme kontraktsform som på Helsehuset

NCC har samme kontraktsform som da helsehuset ble renovert og bygget ut. Det nye bygget vil bli på cirka 1.350 kvadratmeter. I samspillsfasen skal det også planlegges rivning av eksisterende bygg, samt opparbeiding av arealet utenfor bygget.

– NCC og Halden kommune har jobbet godt sammen før. Det skjedde senest da vi bygget om Halden helsehus i 2022. Også den gangen benyttet vi en samspillsentreprise så det er en samarbeidsform vi har god erfaring med sammen med NCC. Vi tror et slikt samarbeid kan bidra til gode løsninger for brukerne av senteret, sier prosjektleder Ingar Orud i Halden kommune.

Det var sju entreprenører som konkurrerte om å vinne oppdraget som NCC nå skal utføre.

Bildeserie

Slik blir det nye aktivitetssenteret

Avhengig av svar

Det som gjenstår nå er at Husbanken sier ja til å bidra med de 33 millioner kronene. Etter en midlertidig uttalelse fra Husbanken i 2022, sendte Halden kommune en ny søknad i desember som de fortsatt venter på svar på.

Uavhengig av svaret de får fra Husbanken, setter Halden kommune og NCC i gang første fase av samspillssamarbeidet nå i januar. Selve byggestart er forventet i løpet av våren 2023. Så lenge Husbanken sier ja, og det fortsatt er politisk enighet i å bygge nytt aktivitetssenter.