Et halvt år til valget - på tide å våkne Halden Ap?

Stille: Det er stille fra Aps ordførerkandidat Linn Laupsa et halvt år før valget.

Stille: Det er stille fra Aps ordførerkandidat Linn Laupsa et halvt år før valget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER Det er straks ikke mer enn et halvt år til kommunevalget. 9. september går vi til urnene. Så vidt vi har registrert har alle de etablerte partiene nå nominert, og vi kan med tilfredshet konstatere at det også i år er kommet mange nye og spennende navn på listene.

Ordet spennende kan vi også bruke om valgkampen, og utfallet av valget. Som vi tidligere har påpekt tror vi det skal mye til for å vippe den borgerlige posisjonen vekk fra makta, men samtidig er det et poeng at den nå har fått åtte år i posisjon. Da vil nok en del velgere tenke det er på tide at andre får en mulighet.

Men da må Arbeiderpartiets alternative politikk snart vises fram. Det er tre måneder siden det opprivende nominasjonsmøtet i partiet der til sjuende og sist Linn Laupsa ble valgt til ordførerkandidat. Vi kan forstå at partiet har behov for å slikke noen sår etter dette møtet, men tida går fort, og det må kunne konstateres at det har vært både overraskende og skuffende stille på Laupsa & co. siden den gang. Et par leserbrev i HA vinner ikke noe valg for et parti som har mer enn ti prosent oppslutning å ta igjen for å bli valgets vinner.

Halden Pensjonistparti framstår nå i revitalisert utgave. Partiet kom ikke inn etter sist valg, men avhopper og ringrev Per Kristian Dahl representerer nå partiet i kommunestyret. Dahl & co. tar mål av seg til å få inn cirka fem representanter. Det vil i tilfelle gjøre dem til en maktfaktor. Vi merker oss at partiet har en spennende miks av navn på lista. Inkludert Svein Olaussen. Dette er dårlig nytt for Halden Ap. Med Dahl og Olaussen på laget kommer Pp aldri til å samarbeide med Ap etter deres vonde sorti fra Arbeiderpartiet. Vi tror også at Frp vil kunne blø litt hvis Pp blir en reel maktfaktor.

Vi tipper at økonomistyring og velferdstilbudet i Halden blir de heteste valgkamptemaene. Den siste tiden har HA fokusert på utfordringene i barnevernet. En klassisk sak for Ap. Men det har vært ganske stille.

På tide å våkne Halden Ap?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken