– Ett fett om vi ligger på Sørlifeltet eller i Aremark

Folkemøte: Tor Øyvind Solberg (tv), Ole Svendsby og Håkon Tolsby inviterer til folkemøte om næringsutvikling onsdag 22. april. Foto: Hanne Eriksen

Folkemøte: Tor Øyvind Solberg (tv), Ole Svendsby og Håkon Tolsby inviterer til folkemøte om næringsutvikling onsdag 22. april. Foto: Hanne Eriksen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det sier bedriftseier Tor Øivind Solberg.

DEL

Solberg er også i styret i Aremark næringsforum, som nå inviterer til folkemøte.

Framtida

Aremarks framtid står på dagsordenen under onsdagens folkemøte om næringspolitikk. Til Furulund kommer også politikere og direktøren i NHO Østfold.

Aremark skårer dårlig på næringsutvikling i nasjonale undersøkelser, og det er nedgang i antall arbeidsplasser i kommunen samt at antall innbyggere synker.

Utvikling

Aremark næringsforum mener lokal næringsutvikling er nøkkelen til å opprettholde og helst øke bosettingen, og for å sikre et godt tjenestetilbud med butikk, kafé, skole, barnehage og sykehjem.

Næring ved vassdraget

Under folkemøtet skal politikere fra seks partier blant annet debattere hvordan de ser på næringsutvikling og hva slags næringsutvikling de vil ha i kommunen.

Hva skal til for at Aremark skal bli attraktiv for nye bedrifter? Bør Aremark sette seg noen mål for antall nye arbeidsplasser og etableringer. Kan vi bruke revideringen av kommuneplanen som et verktøy for næringsutvikling? For eksempel å tillate næringsutvikling i hundremetersonen langs vassdraget.

- Liv laga

Håkon Tolsby, Ole Svendsby og Tor Øyvind Solberg i styret til Aremark næringsforum er overbeviste om at det er liv laga for nyetableringer i hjembygda.

Solberg eier og driver blant annet Ara Maskin AS.

- Ett fett hvor

– For oss er det ett fett om vi ligger på Sørlifeltet eller i Aremark, sier han og er et bevis på at det går an. Denne bedriften ønsker også å bygge på industrifeltet i Aremark.

De tre ønsker holdningsendringer hos politikere, administrasjon og befolkningen for å få folk til å satse i Aremark. Det trengs.

– Vi tror det er litt for lett å reise til Halden for å jobbe. Det er fullt mulig å satse i Aremark. Det må satses her for at Aremark skal overleve som samfunn, uttaler styret i næringsforumet.

NHO Østfold

NHO direktøren i Østfold, Espen N. Evensen skal ha et innlegg under møtet.

I panelet sitter representanter fra Venstre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Høyre.

Det håpes på at storsalen på Furulund fylles opp av aremarkinger som vil diskutere bygdas framtid.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken