Gå til sidens hovedinnhold

- Et av verdens 100 mest lovende

Artikkelen er over 5 år gammel

IT-bedriften Esmart systems i Halden har havnet på en eksklusiv og verdensomspennende topp 100-liste.

- Vi vet at vi ligger i front globalt sett med vår teknologi, og det er svært hyggelig at dette blir lagt merke til og ikke minst anerkjent internasjonalt, sier administrerende direktør Knut H. Johansen i Esmart.

Selskapet han leder er det eneste norske på listen som tar for seg de 100 mest lovende løsningsleverandørene til Microsoft over hele verden. Det er teknologimagasinet CIO Review som står bak den årlige kåringen og bedriftene som er plukket ut er vurdert etter løsningen de leverer, kompetansen, presseomtaler, tilbakemelding fra kunder og eventuelle milepæler.

Erik ble historisk

Det er ikke første gang samarbeidet med Microsoft gir Halden-bedriften, som holder til i kunnskapssenteret på Remmen, internasjonal oppmerksomhet.

I vår ble utviklingssjef Erik Åsberg historisk da han på vegne av det første norske firmaet gjennom historien holdt et innlegg på den store Build-konferansen til gigantfirmaet Microsoft. 6.000 mennesker satt i salen og en million fulgte sendingen live på nett.

Esmart utvikler smarte løsninger innenfor energibransjen. De omtaler det selv som neste generasjons smartgridløsninger og beskriver det som revolusjonerende bruk av «big data»-teknologi med aktiv kunstig intelligens. I praksis vil det si at de lager programvare som gjør at både strømleverandører og strømkunder får helt nye muligheter.

Tror på 500 ansatte

For eksempel vil man kunne følge strømforbruket sitt løpende og «snakke» med smarte enheter man har hjemme. Det betyr for eksempel at en forbruker kan spare inn på forbruket når man selv kan se at det topper seg.

Esmart systems ble opprettet først for tre år siden, men har allerede vokst fra to til nærmere 40 ansatte og tidligere i år spådde gründer Knut H. Johansen at han ville ha 500 ansatte om tre til fire år.

Kommentarer til denne saken