Mange ville gå Ertemarka Rundt

Ut på tur: Turgåerne kunne ta tre ulike løyper opp til Ertehytta søndag. Hovedveien, og to løyper igjennom skogen. Tok en den blå løypa rundt vannet traff en på to karer fra TFL, de hadde stasjonert seg med bål, kaffe og pølser til dem som ville ha.Alle foto: Sara Helen Engmo

Ut på tur: Turgåerne kunne ta tre ulike løyper opp til Ertehytta søndag. Hovedveien, og to løyper igjennom skogen. Tok en den blå løypa rundt vannet traff en på to karer fra TFL, de hadde stasjonert seg med bål, kaffe og pølser til dem som ville ha.Alle foto: Sara Helen Engmo

Artikkelen er over 3 år gammel

Store og små føtter trasket opp fotspor i nysnøen da de gikk Ertemarka Rundt søndag.

DEL

Ved parkeringsplassen på Erte står bilene alt på rad og rekke klokka ti søndag formiddag. Ivrige turgåere trosser den kalde vinden som blåser den nylagte snøen opp i lufta. Med smil om munnen går voksne og barn Ertemarka rundt helt opp til Ertehytta.

Arrangert for 44. gang

En dag i 1973 ble Ertemarka Rundt for første gang arrangert av Tistedalens Friluftslag (TFL). Søndag var det 44. gang arrangementet gikk av staben, og nok en gang kom små og store seg opp av sofaen og ut i skog og mark.

– Dette er vår siste arrangerte tur før jul, men vi har mye på tapetet her ennå. Det er viktig å få folk ut av asfalten og inn i skogen, sier Ove Aardal som er med i turgruppa til TFL.

Søndag står han og deler ut quizskjema og forteller om ulike aktiviteter for alle barn og voksne. På vei opp til hytta henger det mange ark med ulike spørsmål som skal besvares ved at en noterer et krys på rett svar på quizskjemaet. For barna henger det en masse ark langs stien med ulike bilder på. Deres oppgave er å huske så mange som mulig av dem.

Førstemann fremme

HAs reporter er blant de første som går Ertemarka rundt søndag formiddag. Vel fremme ved Ertehytta står en sporty dame.

Aud Aasebøh var tidlig ute og gikk Ertemarka rundt, hun var også førstemann oppe på Ertehytta.

– Jeg har vært med og gått Ertemarka rundt så å si alle gangene. Det er kanskje to ganger jeg ikke har fått vært med. Det er et veldig fint arrangement, sier Aasebøh blidt.

– Jeg bor i byen, men går veldig mye tur. Jeg går mye i Høiåsområdet i tillegg til Ertemarka. I dag var det flott, det er jo hvitt på bakken, legger hun til før hun går videre.

Flott initiativ

Etter hvert dukker det flere opp på Ertehytta. Eirik Rø og Inger Lise W. Haavelsrud kommer gående fra den blå turløypa som går rundt vannet.

– Når jeg går tur her i Ertemarka er jeg alltid svært takknemlig for at det finnes folk som holder løypene så ryddige og fine. I dag får jeg sjansen til å takke dem, og det er jeg glad for. Vi er her oppe nesten hver dag for å gå tur. Dette arrangementet synes jeg er et veldig flott initiativ, sier Haavelsrud.

Inne i hytta fylles det opp med folk som tar seg en pust i bakken, en kopp god og varm kaffe, og en velfortjent vaffel.

Vurderte å droppe turen

De to damene Eva Marie Nordby og Turid Larm har kledd seg varmt og ser ut til å være ved godt mot når de ankommer Ertehytta.

– Det har vært en kjempefin tur i dag. Vi prater og prater og merker ikke at vi går engang. Plutselig så vi at vi var fremme, sier Larm og Nordby.

– Vi lurte på om vi skulle droppe turen i dag på grunn av den sure vinden, men vi angrer ikke på at vi gikk. Dette er koselig. Halvveis rundt vannet fikk vi litt kaffe, og vi treffer mange kjentfolk, legger damene til før de forter seg inn i hyttevarmen.

Den sure vinden søndag trakk gjennomsnittet av turgåere litt ned, men det er ikke tvil om at de som gikk gjorde det med et godt humør.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags