Har blitt byens skitalentfabrikk

Stolt leder: Terje Jensen har vært med i TFL siden slutten av 60-åra. Han er stolt av alt som har skjedd de siste årene, blant annet den jobben som er lagt ned i nyåpnede Tistedalen Skianlegg.

Stolt leder: Terje Jensen har vært med i TFL siden slutten av 60-åra. Han er stolt av alt som har skjedd de siste årene, blant annet den jobben som er lagt ned i nyåpnede Tistedalen Skianlegg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Før kunstsnøløypa på Erte åpnet i 2002, hadde TFL ingen KM-titler. Nå har klubben hele 41 gull.

DEL

– Det er ganske utrolig, og det er liten tvil om at anlegget har betydd mye for talentutviklingen, sier klubbleder Terje Jensen.

Fredag ble det utvidede og asfalterte anlegget offisielt åpnet med eliten og snaue 1000 tilskuere på plass.

Mange har bidratt

Jensen har vært med i TFL i nærmere 50 år og kjenner klubben bedre enn de fleste. Han mener det er mange som skal takkes for alt som har skjedd på Erte.

– Hans Lie kom inn og har løftet kompetansen på trenersiden betydelig. I tillegg er det en del personer som har bidratt enormt i anlegget her oppe. Edmund Eide var sentral i flere år, og dugnadsånden her oppe er utrolig, sier Jensen.

Kunstsnøløypa var i oppstarten et samarbeidsprosjekt mellom TFL, Halden SK, Gimle IF, Berg IL og TTIF. I desember 2002 ble løypene tatt i bruk første gang, og åpningen skjedde 2. februar 2003 av daværende ordfører Torhild Johnsen.

– Samarbeidet har vært godt hele tiden, men det ble naturlig at TFL skulle overta ansvaret etter hvert.

Kjent navn

På lista over KM-vinnere er det flere kjente navn i Idretts-Norge. Emilie Moberg og Ingrid Bøe Jacobsen er lokale jenter som virkelig har gjort seg bemerket internasjonalt i sykling. I ungdomsårene var begge to meget gode langrennsløpere og sørget for medaljedryss for TFL i årene 2005–2008.

– Vi er jo veldig stolte av de jentene og alt de oppnår på sykkelen. De var gode skiløpere, og vi liker å tro at de har hatt nytte av treningen de fikk av Hans Lie her oppe i anlegget. Jeg reiste rett ned etter fredagens arrangement her oppe for å heie på Emilie. Bestefaren hennes er med i dugnadsgjengen her oppe, sier Terje Jensen.

I senere år er det først og fremst talenter som Marius Svendsby og Petter Stokkeland som har plukket gullmedaljer.

Lys framtid?

I sum kan man slå fast at TFL har blitt byens talentfabrikk når det kommer til langrenn.

– Vi håper jo at noen kan ta steget opp i eliten etter hvert, men nåløyet er veldig trangt i Norge. Vi må uansett fokusere på å utvikle de unge, og jeg er litt bekymret for at kompetansen ligger på få personer. Hans Lie har vært veldig sentral, og selv om det finnes flere, også foreldre, som er i ferd med å bli flinke, er det sårbart. Vi må sørge for at alt ikke står og faller på en person, sier Jensen.

Leder i sju år

Selv har Terje Jensen vært leder i TFL i sju år. Han har vært med siden slutten av 60-tallet og vært en sentral skikkelse på Erte. De siste årene har han telt på knappene angående ledervervet.

– Jeg har jo tenkt at andre kan ta over, men jeg får mange positive tilbakemeldinger, og valgkomiteen spør meg jo fortsatt. Jeg har ikke bestemt meg ennå angående neste år. Men selv om det er mye jobb, er det moro å se den aktiviteten som finnes her oppe. Og det er så mange driftige folk som gjør jobben min lettere. Vi får se, avslutter TFL-leder Terje Jensen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags