– Vi har hele tiden visst at framdriftsplanen var veldig stram, så dette kommer egentlig ikke som noen overraskelse for oss, sier en av initiativtagerne Erik Vitanza.

Veldig usikkert

Planen var at den nye, store lekeparken skulle stå klar til bruk under Haldendagen 13.juni.

– Vi ønsket veldig å få det til, og vi kan fortsatt rekke det, men det er veldig usikkert, sier Vitanza.

Alle har stått på

Han understreker at forsinkelsen ikke skyldes de lokale entreprenørene som har stilt opp på dugnadsbasis for å få lekeparken realisert.

– Alle har stått på og gjort alt de kan for å få lekeparken opp innen fristen vi satt oss. Det er leverandøren av lekeapparatene som ikke har kunnet levere tidlig nok.

Betongen må herde

Vitanza forklarer:

– Hvis apparatene blir levert senere enn det vi hadde lagt opp til, så får vi ikke støpt betongen i tide. Betongen trenger en del herdetid, så da vil det ikke være trygt å slippe barna ut for å leke.

Om lekeparken:

  • Arbeidene i Busterudparken startet opp 18.mai.
  • Det blir tre hovedattraksjoner i lekeparken: et stort sjørøverskip for barn mellom 2 og 8 år, et klatrestativ for alle aldersgrupper (også voksne!) og et flerbruksapparet som heter Uniplay og passer for barn fra 7 år og oppover.
  • Berg Sparebank og Halden Sparebank spytter inn 400.000 kroner hver til bygging av lekeparken og Grimsrud AS sponser grunnarbeidene.