Er sentrumsområdene for alle byens innbyggere?

Dronefoto av torvet

Dronefoto av torvet Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.MENINGER Skal byens sentrum og fasiliteter som butikker, restauranter, konsertscener, service og tjenesteyting kun brukes av de ca. 10.000 som bor innenfor sentrumsområdet, eller er byens store tilbud også for alle de over 30.000 innbyggerne som bor i hele Halden kommune? Ønsker vi tilreisende? Ønsker vi økt tilflytting? Ønsker vi økt vekst, eller er dette bare noe vi nevner i flotte taler og skriver i våre planer som vi legger i skuffen?

Hvorfor er dette et tema nå? I fjor diskuterte vi bruk av bygater og torg i kommunestyret. Der var det et stort flertall som vedtok at nedre del av Storgata skulle være åpen for trafikk. Nå er nedre del stengt. Har fortsatt administrasjonen all makt i denne kommunen, som de har hatt de siste 8 årene, når kommunen ble styrt som et aksjeselskap?

Da var ordfører styreformann og rådmann administrerende direktør. Ble ikke dette borte etter kommunevalget i 2019 heller? Torget skulle brukes som parkeringsplass. Flere plasser er allerede fjernet og det er planer om å bruke større deler av torget til annet enn parkering. Torget er stort sett full av biler både på dag og kveldstid. Hvor skal de parkere? Hvis noen ønsker å kjøre seg en tur til byen på fredag kveld for å gå ut og spise en god middag eller gå på en konsert, er det nødt til å finnes en parkeringsplass tilgjengelig. Det er mange eldre som ønsker dette og som ikke kan gå langt. På dagtid er næringslivet og kunder avhengig av parkeringsplasser. Eller skal byen kun tilrettelegges for de som bor i nærheten til sentrumsgatene og som kan gå rett ut av leilighetene?

Se bare hva som har skjedd på nordsiden, der er det forholdsvis stille. Ønsker vi at det også skal skje på sydsiden? Etter mitt syn kan ikke byen overleve bare på serveringsteder og uteserveringer. Vi trenger også andre tilbud tilgjengelige. Den omlegging som her skjer er ikke noe som kommunestyret har bestemt, skal ikke slike saker behandles politisk eller er alt som før? Dette opptar innbyggerne i kommunen, men kanskje ikke de som skal "administrere" hva folk ønsker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.