Gå til sidens hovedinnhold

Er rullgardina dratt ned i Halden?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ref. Thor Edquists innlegg i HA 12/2-20 og HA’s leder samme dato samt varaordfører Linn Laupsas kommentarer 17/2-20.

HA’s leder sier om Edquist: «Innhogget hans tar opp viktige problemstillinger. Dessverre kan disse bli overskygget av nedlatende karakteristikker av politikere som har et annet syn.....»

Jeg kan ikke si at jeg har det samme inntrykket fra hva vi har kunnet lese i HA, mens hva som har foregått i kommunestyresalen kjenner jeg ikke noe til. Derimot har fremtredende aktører fra AP stort sett ikke spart på konfekten i sine diverse innlegg i HA iløpet av disse 8 årene. Disse får Edquists «nedlatende karakteristikker av politikere» til å virke som vennlige klaps på ryggen!

Les også

Da rullegardinen ble dratt ned over Halden

Les også

Ufint, men forståelig

Les også

– Rullegardinen er etter vår mening endelig dratt opp!

Jeg finner det meget lett å forstå Edquists betenkeligheter etter regimeskiftet. At den nye posisjonen finner hans uttalelser drøye og uberettiget er lett å forstå, da Edquists linje er basert på en helt annen filosofi i det politiske arbeidet: Først skaper man et grunnlag for fremgang og så fordeler man godene. Det har Edquists lag gjennom 8 år kommet veldig godt i gang med. Den sidrompa sosialistiske siden i Halden-politikken vil ikke evne å følge opp denne linjen som i første rekke går ut på å bygge opp det praktiske og mentale grunnlaget for fremgang ved «imagebygging» og på mange måter fremme Haldens interesser og muligheter. Hvordan Senterpartiet kunne være villige til å gå i koalisjon med sosialistene, hvor den største gruppen, AP, i årevis har vinglet og vist liten eller ingen ryggrad, er for meg en gåte. Det lover på ingen måte godt for fremtiden og Haldens fremgang! Kjenner jeg AP rett, er de allerede i gang med å etablere «trepartssamarbeide» hvor man i tillegg til «to-parts samarbeide» (politisk side/rådmannen) velger ut tillitsmenn blant kommunens ansatte som «opphøyes» til medbestemmelse som om de skulle være folkevalgte representanter!

Det er nye tider, politikere! Det er ikke tilstrekkelig at dere er i «kampmodus» og står på krava med lua på hodet! Pionerene har gjort den jobben. Nå trenger vi «entreprenører». Staten vil ikke klare å holde tilstrekkelig liv i kommunene. Det må vi selv sørge for, og da må vi FØLGE EDQUISTS LINJE! Hvis ikke, sykner Halden inn, og DA kan man snakke om dårlige skoler, flotte gamle,ubrukelige bygninger, elendige sosiale ordninger, arbeidsløshet etc. Ærlig talt, politikere i Halden: Jeg tror ikke dere har den rette forståelsen av hva Halden trenger! Så søk råd, innse at «entreprenørlinjen» må følges.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.