Gå til sidens hovedinnhold

Er du under 15 år? Da slipper du purregebyr her

Artikkelen er over 1 år gammel

Biblioteket har endret gebyrsatsene ved for sen tilbakelevering av bøker.

På Facebook-siden til Halden bibliotek meldes det om at det er foretatt en endring av gebyrsatsene for dem som ikke leverer tilbake utlånt materiale til rett tid. Det gjelder både for barn og voksne.

Sender to påminnelser

– Fra 1. februar har biblioteket en gledelig nyhet for barn under 15 år som låner bøker hos oss: Du får ingen purregebyr lenger, skriver biblioteket.

Begrunnelsen for avgjørelsen er at man ikke ønsker at purregebyret skal være til hinder for at barn skal kunne bruke biblioteket aktivt.

Har du glemt å levere tilbake boka, filmen eller noe annet innen fristen, får du likevel et brev i posten. For selv om du slipper purregebyr, forventer biblioteket at du leverer tilbake det du har lånt.

– Vi sender ut to påminnelser dersom barn under 15 år ikke har levert materialet til fristen. Etter to purringer kommer regningsgebyr og erstatningskrav, opplyser biblioteket.

Gebyrsatsene for voksne er også endret.

Dette koster det

Gebyrsatser:

Mistet lånekort

Kr. 25,-

1. gebyr

Kr. 55,- for voksne

Kr. 0,- for barn

2. gebyr

Kr. 90,- for voksne

Kr. 0,- for barn

Etter at biblioteket har sendt 2. varselbrev, får låneren krav om erstatning. Dette medfører i tillegg et administrasjonsgebyr på kr. 115,-. Dersom materialet ikke leveres eller erstattes etter dette, blir kravet oversendt til kemneren til INKASSO. Ved uoppgjort 2.-gangsgebyr eller krav om erstatning blir låneretten midlertidig inndratt.

Erstatningspriser for materiale:

Bøker/lydbøker fra voksenavdelingen

Kr. 400,-

Bøker fra barneavdelingen

Kr. 200,-

Pensumbøker/lærebøker

Kr. 750,-

Lydbøker fra barneavdelingen

Kr. 150-300,-

DVD

Kr. 250,-

Språkkurs

Kr. 500,-

Tidsskrifter/tegneseriehefter

Kr. 100,-

Informasjonen er hentet fra bibliotekets hjemmeside.

Kommentarer til denne saken