Gå til sidens hovedinnhold

En mann å minnes

Sverre Øraas har sovnet inn - 77 år gammel.

Sverre var en særdeles vennesæl mann. Jeg kan ikke huske når han var sur eller tverr. Mine erfaringer med Sverre Øraas var mest i den lokale travsport, der han spilte en betydelig rolle - også organisatorisk.

I flere år var Sverre leder av Fredrikshald og Omegn Travselskap. Han var genuint opptatt av travsporten og av hesten som individ. Som andre hesteeiere var han alltid optimistisk. "Nå har jeg en fin traver, kan du tro." Den melodien har vi alle nynnet, vi travfrelste. Sverres beste traver var den røde vallaken Gull Ulv, eller var det den brune hoppa Påls Frøkna?

Begge passerte 100 000 innkjørt og gledet sin entusiastiske eier. Sverre og hans vakre Karin delte sorger og gleder. Gleden over sønnene Kurt og Andre og datteren Mona var stor. Sorgen ble desto større da Kurt døde, etterat han hadde skapt etablissementet Curtisen.

God mat var en fellesnevner i familien Øraas. I flere år har jeg hatt gleden av å ha Karin og Sverre som gjester. Begge var opptatt av de gode smaker og av hjemmelaget mat.Jeg har sorg når snille Sverre ikke lenger er blant oss.

Vi rakk mange gode samtaler, men hadde hatt plass til flere. Jeg bøyer mitt hode i ærbødighet.

Kommentarer til denne saken