Gå til sidens hovedinnhold

En hyllest til en kommunal barnehage

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det slo oss plutselig at om bare noen dager vil vårt yngste barn ha sin siste dag i barnehagen. I løpet de siste tretten årene har vi hatt alle våre fire barn i den samme barnehagen. Vi innså brått at en æra snart er over, og et slags vemod og en enorm takknemlighet kom over oss. Vi begynte å snakke om at vi burde gjøre noe for å takke de ansatte, men vi fikk ikke plass til alt vi ville si på et lite kort. Vi skriver det heller her så alle kan lese.

Det er menneskene som skaper barnehagen, og takk og pris for det. Vi vil hylle den slitne kommunale barnehagen, som dessverre ofte kommer i siste rekke. Vi vil hylle de kommunale barnehageansatte som snur på hver en krone de får, for å gjøre det beste de kan for våre barn. Vi vil hylle de ansatte som alltid setter barna først. Når alt kommer til alt, så er det ikke de striglede overflatene, apper med bleieskift og sovetider eller de moderne lekeapparatene som er viktig. Det er ikke der kvaliteten i tjenesten ligger.

Så til alle nåværende og tidligere ansatte i Karrestad barnehage: Sammen har vi oppdratt og fostret fire fantastiske barn. Dere var de signifikante andre. Dere var med å forme våre barn til det de har blitt. Dere har gitt våre barn kreativitet, masse humor, alvor, omsorg, undring, lek, glede, selvtillit, mestringsfølelse, kjærlighet og trygghet. Dere har vært strenge, omsorgsfulle, rare og inkluderende. Takk for godt samarbeid og vel utført arbeid! Vi elsker dere og kommer til å savne dere alle sammen, og Rita, vi vil savne deg aller mest!

Takk for at dere holder ut!

Hjertelig hilsen Ingrid og Vegard Fjøren

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.