Bildet er tatt like etter Sorgenfri på vei inn mot Halden. En mann som kom kjørende mot Halden ved 17.00-tiden den aktuelle dagen, observerte hva som skjedde.

Lener seg ut av bakvinduet

– Jeg er ikke fra Halden, men var på besøk i byen i går. Jeg kjørte av E6, passerte en promillekontroll ute på Sørlifeltet og lå bak en svart Mercedes, sier han.

På strekningen mellom Sørlifeltet og sentrum, ser han plutselig noe spesielt i bilen som ligger foran ham.

– En passasjer i baksetet lener seg langt ut fra bakvinduet og kaster noe mot møtende bil. Dette gjentok seg flere ganger, sier han.

– Litt senere var det en annen passasjer som lente seg ut av det samme vinduet og kaster noe mot bilene de møter. Da var det tydelig at to passasjerer hadde byttet plass i baksetet.

– Dette var planlagt

Mannen sier til HA at de umiddelbart ringte politiet. De fikk også notert ned registreringsnummeret på den aktuelle bilen. Dette er overlevert både politiet og HA.

– Jeg så i HA sent i går kveld at politiet ikke hadde klart å finne de aktuelle personene, og synes det var litt rart i og med at jeg hadde gitt dem registreringsnummeret, sier han.

Mannen ble ganske rystet over det han observerte fra sin egen bil mens han kjørte mot Halden.

– Jeg forsto med en gang hvor skummelt og farlig dette var, men det gjorde kanskje ikke ungdommene som gjorde dette. For dette hadde de planlagt og dette synes de også var gøy, sier han.

– Ganske alvorlig

Han karakteriserer det hele som en fryktelig farlig lek som kunne endte galt for flere sjåfører i trafikken i går.

– Dette var helt forferdelig. Det var livsfarlig, og brått kunne noen kjørt av veien. Det gikk jo også ganske fart på strekningen inn mot Halden. her kunne brått sjåfører kjørt av veien eller inn i en motgående bil. Man blir jo utrolig redd når noe treffer rett i frontruten. Farlig lek, sier han

Politiførstebetjent Anders Garberg bekrefter overfor HA at de har mottatt opplysninger om registreringsnummeret på bilen. Politiet ønsker likevel fortsatt kontakt med personer som har opplevd å få kastet noe på bilen sin, observert dette eller som sitter på opplysninger i saken.

– Vi vil selvsagt vite hvem som har gjort dette. Dette kan framstå som uskyldig, men det er det ikke. Dette er ganske alvorlig. Man skvetter når man får noe midt i frontruten – da er det fort gjort å dra over mot møtende trafikk, sier han.

– Jeg fikk helt hjertebank

HA skrev om flere av de som opplevde å få egg rett i frontruta onsdag ettermiddag og kveld.

Da hun kjørte opp Stadionbakken rundt klokka 17:45 fikk hun øye på en bil i motsatt kjørefelt hvor noen yngre menn lente seg ut av vinduet.

– Det gikk veldig fort, men jeg så en som lente seg ut av vinduet og kastet noen med full kraft mot bilen min. Det sprakk utover frontruten min og jeg hadde problemer med å holde meg på veien, sier kvinnen, som ikke har lyst til å stå fram med navn i avisa.

Kvinnen klarte heldigvis å holde seg på veien og fikk rengjort ruta noenlunde med vindusspylervæske. Hun tør ikke tenke på hvor galt det kunne gått.

– Jeg fikk helt hjertebank. Jeg hadde biler bak meg, så jeg kunne ikke bråbremse midt i bakken. Frontruta kunne sprukket og jeg kunne mistet kontroll over bilen og kjørt av veien. Det var en skremmende opplevelse, sier kvinnen, som tror det var en nektarin eller lignende som ble kastet.

Vil anmelde saken

Kvinnen prøvde å ringe politiet onsdag kveld, men kom ikke gjennom. Hun har allikevel bestemt seg for å anmelde forholdet på mandag. Nå etterlyser hun vitner til hendelsen i HA.

– Det var flere biler bak meg som må ha sett noe. Det gikk veldig fort, men jeg tror at det var en lys, litt eldre bil. Det var en ung mann som kjørte og to andre som hang ut av vinduet. Jeg antar at de var i 20-årene, sier kvinnen, som oppi alt alvoret i hvert fall har juleønsket klart.

– Nå ønsker jeg meg et dashcam til jul!

Les om flere av de skremmende opplevelsene her!