SISTE: Like før klokka 17 opplyste vegtrafikksentralen øst på Twitter at veien er åpnet igjen, etter å ha vært stengt siden ulykken inntraff.

Klokken 15:48 melder politiet at de to omkomne er en mann fra Halden i 60-årene og en kvinne i 30-årene bosatt i Bergen. Politiet opplyser samtidig at alle pårørende er varslet.

Fylkesvei 204 er fortsatt stengt. Bilen er kjørt bort av bergingsbil, og bussen blir berget fra stedet nå. Det forventes at Svinesundveien blir åpnet i 17-tiden.

Ulykken skjedde omtrent 150 meter øst for Løkkebergkrysset på veien inn mot Halden, og altså ikke i selve krysset.

Like etter klokka 11.00 får HA bekreftet at to personer er omkommet i ulykken. Tre andre personer har blitt kjørt til Kalnes i ambulanser, får HA bekreftet.

Disse ble tidlig betegnet som hardt skadet.

Politiets operasjonssentral opplyser klokka 13.40 at det etter forholdene går bra med to av de tre personene som ble fraktet til sykehus.

Den tredje er alvorlig skadet, men stabil.

Fatal møteulykke

Det var et stort oppmøte fra alle nødetater på stedet. Ulykkesbilen var skjermet slik at det ikke var innsyn til denne. Bussen ble stående 20-30 meter ute på jordet.

– Vi har hatt en møteulykke mellom buss og personbil. Vi må komme tilbake med litt flere detaljer etter hvert. Vi holder på med å samle noen tråder ved å avhøre vitner og diverse, sier innsatsleder på stedet Aina Eker til Halden Arbeiderblad rundt 11.30.

Hun forteller videre at det var tre personer i bussen, inkludert sjåfør. De framstår som fysisk uskadd, ifølge innsatslederen.

– Det var fem stykker i personbilen. Dessverre ble to av dem bekreftet omkommet på stedet. De tre andre er kjørt til traumemottaket på Kalnes.

Eker opplyser også om at veien kommer til å være stengt i lang tid. Ulykkesgruppa og havarikommisjonen er varslet, og krimteknisk fra politiet er også på vei.

Politiet driver også med avhør av vitner på stedet. Hun opplyser også om at pårørende ikke er varslet.

Dette var fortsatt tilfellet klokka 14.00. Klokka 15:45 opplyste politiet at de pårørende er varsla.

Dette har skjedd

Det var klokka 10.22 mandag formiddag at politiet fikk en melding om en alvorlig hendelse ved Løkkebergkrysset i Halden. Det viste seg å være en alvorlig ulykke mellom en buss og en personbil.

Ulykken skal ha skjedd om lag 150 meter fra Løkkebergkrysset inn mot Halden.

Politiet var raskt ute med å beskrive ulykken som alvorlig, og alle nødetatene kom raskt til stedet. Fylkesvei 204 ble stengt i begge retninger ved Løkkebergkrysset.

10.43 opplyste operasjonssentralen i Øst politidistrikt om at det hadde vært en frontkollisjon mellom en buss og en bil med fem personer.

To helikoptere

– Det er flere som er alvorlig skadet. Det utføres livreddende innsats på stedet og luftambulanse er på vei. Det skal ha vært fem personer i personbilen, fortalte operasjonsleder Ronny Samuelsen til HA.

HAs reporter på stedet, Anders Svendsen, kunne fortelle klokka 10.51 at to helikopter fra luftambulansen hadde landet på jordet ved siden av ulykkesstedet.

10.55 kom den første meldinga fra VG om at det var to personer som var bekreftet omkommet, og kort tid etterpå fikk altså HA bekreftet det samme av operasjonsleder.

11.07 meldte HAs reporter om at luftambulansene dro fra ulykkesstedet like etter klokka 11.00 uten å ha med seg noen personer. De tre andre personene i personbilen er fraktet til Kalnes.