Det er ikke alle 11-åringer som tenker at det å forlate mor og far og storesøster for en måned er helt greit.

Emily Faraasen Meling tenker derimot at det vil bli vanskelig å forlate Italia etter å ha tilbrakt en måned der til sommeren.

– Jeg tror heller at jeg kanskje blir litt lei meg når vi skal dra hjem igjen, sier hun.

Til Italia

Hun skal nemlig delta på en CISV-leir i Padova, nord i Italia gjennom hele juli.

– Jeg er ikke så glad i varme, så det er det eneste jeg gruer meg litt til, sier hun.

Organisasjonen tilbyr ulike løsninger for ulike aldersgrupper, og hennes gruppe er den yngste. På barneleiren deltar det andre barn fra 12 ulike land. Disse skal bo og spise sammen i fire uker.

Hensikten er å skape forståelse mellom kulturer. CISV er en inter­nasjonal freds­organisasjon som er representert i mer enn 60 land over hele verden.

Temaer de skal lære mer om er bærekraftig utvikling, konfliktløsning, menneskerettigheter og mangfold. I løpet av den tida de tilbringer i leiren, blir alle kjent med de ulike deltakerlandene sin kultur gjennom ulike innslag som musikk, dans, mat, bilder, leker, språk.

Barn fra ni andre land kommer også til en leir i Troms fra midten av juni til midten av juli.

Håndball og teater

Til vanlig er Faraasen Meling vant med å være utadvendt på flere arenaer.

– Jeg spiller håndball, og er jeg aktiv med å spille teater i Veslefrikk. Og så er jeg veldig glad i sjakk, sier hun.

Hun går i femte klasse på Berg skole, og her har elevene selv skrevet en artikkel om den landsdekkende sjakk-konkurransen de deltar i.

I løpet av året skal hun være med på den lokale musikalen «Dronningen kaller».

– Jeg skal også være med på oppsetning av «Annie», og liker veldig godt å synge. Jeg synger mye hjemme, hele tiden, og det er kanskje litt irriterende for de hjemme, sier hun og smiler.

Snakker engelsk

Vi spør hvordan hun kom i kontakt med organisasjonen som hun skal tilbringe en måned med i sommer.

– Pappa var med da han var liten, og han var også i italia. Han har fortalt at det var veldig fint å være med på, så da fikk jeg lyst til å dra også.

Hun skal også bo hos en italiensk vertsfamilie i begynnelsen av oppholdet, men hun sikter ikke på å lære seg italiensk i løpet av sommeren.

– Jeg elsker å snakke engelsk, og pleier å synge engelske sanger hjemme. Og jeg får trent en del på engelsk når jeg ser på sjakk, sier hun.

– Du gruer deg ikke til å dra uten familien?

– Nei, jeg gleder meg veldig. Jeg tror at jeg kommer til å glemme mamma og pappa litt. Jeg frykter ikke å være der alene, og så skal jeg dra sammen med tre andre fra Norge. Man møter nye mennesker, og tenker «ja, vi kan være venner», sier Emily Faraasen Meling.