Emilie til topps for første gang på to år: – Ble noen gledestårer!

VANT I SVERIGE: Emilie Moberg vant torsdagens etappe av Tour of Uppsala, med pappa Roy og mamma Gry som stolte tilskuere.

VANT I SVERIGE: Emilie Moberg vant torsdagens etappe av Tour of Uppsala, med pappa Roy og mamma Gry som stolte tilskuere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Emilie Moberg (27) er tilbake i verdenstoppen. Torsdag vant hun et internasjonalt ritt i Uppsala, med mamma Gry og pappa Roy som tilskuere.

DEL

Emilie Moberg fikk store deler av fjorårssesongen ødelagt av skader. Etter en lang opptreningsperiode, endelig uten hodesmerter, har pilene pekt oppover de siste månedene.

– Gledestårer!

Torsdag klinket hun til med et toppløp under den andre etappen av Tour of Uppsala, det eneste UCI-internasjonale etapperittet i Sverige. Hun viste seg sterkest i spurten, og innrømmet etterpå at det var både stort og emosjonelt å stå på toppen igjen.

– Mamma og pappa er her, og det ble litt emosjonelt, for det har vært et år med så mye uhell og skader og drit. Gledestårer! Det var utrolig deilig å føle seg så sterk i dag og å ta seieren på toppen av det, sa Moberg i seiersintervjuet vist på rittets stream.

Punkterte underveis

Deler av torsdagens etappe var dekket av grus, skriver procycling.no.

– Jeg hadde en punktering og det var rett på felgen. Heldigvis var en nøytral servicebil i nærheten, så jeg fikk byttet raskt. Jeg hadde litt flaks i at det var motvind, så jeg fikk kjørt meg opp igjen, sier hun til rittets hjemmeside.

Utøvere fra 12 nasjoner deltar i Tour of Uppsala. De absolutt beste i verden var ikke med, uten at det gjør Mobergs prestasjon noe dårligere. 27-åringen fra Halden satt, som eneste fra det norske landslaget, med i teten. Uten hjelp fra lagkamerater skal det nesten ikke være mulig å vinne, men Moberg viste både smartness, vilje og råskap i finalen inn mot Uppsala sentrum.

Tok spurten

Det er to år siden Emilie Moberg sist vant et internasjonalt sykkelritt. Og bare for å ha nevnt det: på disse to årene er det heller ingen andre norske kvinneryttere som har vunnet et UCI-ritt.

– I spurten fokuserte jeg bare på Sara og lå på hennes hjul. Jeg tror hun manglet én i opptrekket sitt, så det ble litt stopp. Hun måtte bare gå til høyre. Så tenkte jeg at jeg måtte kjøre min egen vei. Jeg tok venstre og se om det holder. Går jeg alene så har jeg ikke noe annet å forholde meg til, så da kunne jeg bare gi det jeg har.

27-åringen hadde mer enn nok, og vant et hjul foran Sara Mustonen, skriver Procycling. Svensken leder fremdeles rittet sammenlagt. Tour of Uppsala avsluttes fredag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.