Gå til sidens hovedinnhold

Emilie (11): – Dette er ikke greit!

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis Halden kommune ikke støtter Fargespill, så må de legge ned! På skolen har vi ikke råd til engelsk lesebøker!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vil ikke at Fargespill skal legges ned og hvis de ikke får støtte så må de det. For det er gratis å gå der, og for dem som kanskje ikke har penger er det en veldig fin mulighet hvis de for eksempel vil gå på sang. Men det er ikke bare sang man kan gå på på Fargespill. Det er blant annet dans, sang, solosang, kunst og yoga. Det er forskjellige grupper, som er delt inn etter alder.

Jeg blir kjempetrist hvis Fargespill må legges ned. Det er så gøy der. Og det er mange som går der som synes det er kjempegøy så om dere ikke støtter Fargespill så er det flere som blir lei seg. Jeg går på to ting der: solosang og sang 2. Jeg elsker å synge. Jeg har gjort det hele livet mitt.

Det er ikke ord som kan beskrive hvor fint det er å gå der. De som leder er så snille, og de blir nok også lei seg om Fargespill ikke får støtte. Det er mange som kommer til å bli lei seg.

Ikke tenk bare på penger. Tenk på barn og ungdom, og folk som elsker Fargespill og ikke vil slutte. Fargespill er et hjem for alle.

På skolen min har vi ikke råd til engelskbøker. I femte klasse hadde vi bok på nettet fordi vi hadde ikke råd til bøker til alle på trinnet. I år har vi ikke lærebøker i engelsk i det hele tatt. Vi får lange tekster som er kopiert fra andre bøker. Vi må lese tekstene på PC i stedet for i bøker. Mange synes at det er vanskelig å lese på PC, og må få tekstene skrevet ut. De tekstene er vanskeligere enn i lærebøker, og det er vanskelig å skjønne noen av ordene. Noen ganger vet ikke de voksne heller hva de betyr.

Vi har ikke bra nok internett i klasserommene. Og det er dumt fordi noen ganger når vi er ferdige med oppgavene vi har fått, så får vi oppgaver på en nettside. Og om vi ikke har internett, da får vi jo ikke gjort det vi skal. Og andre ganger skal vi jobbe på PC-en hele timen hele klassen, og det går ikke at alle er på samme nett samtidig. Vi er over 500 elever på skolen, og hele skolen bruker samme nett. Tenk så dårlig nett det blir da.

Mesteparten av lekeapparatene har FAU betalt. Hvis de ikke hadde gjort det så hadde vi nesten ikke hatt noe og gjøre i friminuttene. Vi har fått nye apparater, basketbane og klatreting. Det har blant andre FAU betalt. Skolen selv har ikke råd til noen ting.

Dette er ikke greit kommunedirektør. Du kan ikke bare kutte sånn. Det går ikke. Du kan ikke kutte penger til skoler og fritidstilbud til barn og ungdom. Vi har altfor lite fra før. Ingen vil kutte lønna sin. På samme måte vil jeg ikke at du skal gjøre dette mot barnehager, skolene eller Fargespill!

Jeg sier nei, hva sier du?

Kommentarer til denne saken