Gå til sidens hovedinnhold

Drøm søtt, Halden! Dere slår ikke oss!

Artikkelen er over 2 år gammel

På en god dag samler Halden Topphåndball kanskje 300 tilskuere til hjemmekampene sine i Remmenhallen. Likevel håper haldenserne å vinne tribunekampen mot elverumsingene under cupfinalen i Oslo Spektrum. Glem det!

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Østlendingen)

La det være sagt med en gang: Halden er et godt håndballag. At de har tatt seg til cupfinalen er ingen overraskelse. Laget slo til og med Elverum på hjemmebane i høst.

Men noen håndballkultur har byen, som for mange er mest kjent for å være siste stoppested før svenskehandelhovedstaden Strömstad, ikke. Da klubben inviterte til sluttspillfest med Haslum på motsatt banehalvdel i april i år kom det 382 tilskuere. 382! På en avgjørende toppkamp i sluttspillet ...

Det er omtrent en tredjedel av det Elverum samler i Terningen Arena mot et bunnlag i serien på en kald og mørk vinterkveld når sluttspillplassen allerede er sikret.

Derfor er det både spenstig og søtt når ansvarlig redaktør i Halden Arbeiderblad, Hans-Petter Kjøge, på lederplass i egen avis mener at Halden har en gylden mulighet til å vinne cupfinalen både på banen OG på tribuna.

Sist Elverum var i cupfinale, mot nettopp Haslum i 2016, endte det med tap på bana. På tribuna var Elverum derimot best - som vanlig. Ingen byer i Norge matcher den håndballkulturen Elverum har. Så sjøl om Halden er en større by, og redaktør Kjøge derfor mener det bør være realistisk å samle flere haldensere enn elverumsinger i Oslo Spektrum 29. desember, bør de i realiteten ikke ha nubbsjans.

Elverum har ikke bare kulturen. Vi har også supporterklubben Taiga'n, som alene teller nesten flere medlemmer enn det totale antallet tilskuere som normalt kommer på en seriekamp i Halden. Elverum har også sterk støtte i næringslivet, som nå garantert legger til rette for at både kunder og ansatte skal kunne reise på cupfest i Oslo.

Dessuten er det mange, mange hundre andre personer, fra både Elverum og kommunene rundt, som bruker timer av sitt liv hver eneste måned for å Norges beste håndballag i serie, cup eller Champions League.

Redaktør Kjøge skryter av at om lag 1000 haldensere reiste til cupfinalen da Halden-damene møtte Larvik i 2014. Vel, gode redaktørkollega: Optimisme er en fin ting, men 1000 personer holder heller ikke. Fra Elverum tenker vi å sende flere busser med fans, i tillegg til alle de som reiser med tog eller bil. Så du må i hvert fall doble eller kanskje også tredoble det antallet dersom dere skal ha noen sjanse. Beklager om det kom litt brått på!

Likevel, elverumsinger og andre Elverum-tilhengere: Ingenting kommer av seg sjøl. Og dersom haldenserne nå lar seg trigge av at håndballaget deres endelig har en mulighet til å vinne noe som helst, noe de heller ikke er bortskjemt med, kan det jo være at de lar svenskehandel være svenskehandel, og at de faktisk setter kurs mot hovedstaden.

Det kommer til å bli en tett og spennende kamp ute på parketten. Og det kommer til å bli trøkk rundt bana. Taiga'n vil garantert gå foran, men vi andre må følge på. For dersom vi vinner tribunekampen, er det også større sjanse for at Elverum løfter pokalen.

Derfor er det viktig at Elverum og elverumsingene mobiliserer. Sett av 29. desember. Sikre billetter til både deg sjøl, venner og familie.

For dette skal vi vinne. Enten vi snakker om pokalen, tribunekampen eller festen etterpå!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.