Gå til sidens hovedinnhold

Elise (18) på sølvplass før VM-uttak

Artikkelen er over 1 år gammel

Det nærmer seg uttak til junior-VM i sykling, og lite kunne derfor passet bedre enn sølvplass for Elise Olsen (18) under Arctic Race Morgendagens Helter i Narvik.

– Det nærmer seg VM uttak, og det var derfor veldig deilig å få et godt resultat her i dag, sier en strålende fornøyd Elise Olsen.

Arctic Race, Morgendagens Helter ble syklet søndag i Narvik sentrum. Rittet var på 58,5 kilometer, fordelt på ni runder på 6,5 km hver. Hver av de sju regionene i Norge stiller med fire jenter og seks gutter i Morgendagens Helter-rittet. I tillegg var det med inviterte juniorlandslag fra England, Frankrike, Skottland, Finland og Tyskland.

– Både Silje (Mathisen) og jeg representerte region Øst. Et par seige kneiker på hver runde gjorde dette til et ganske hardt ritt. Halvveis kom jeg meg av gårde sammen med ei annen jente fra Norge og to fra Skottland. Vi samarbeidet godt i frontgruppa, og det var deilig å få sekunderinger om at avstanden ned til gruppa bak bare økte.

Elise Olsen spurtet til slutt inn på en 2. plass, bak Anna Shackley fra Skottland og foran Anne Dorthe Ysland fra Gauldal. Silje Mathisen kom inn til 6. plass.

– En herlig bekreftelse på at formen er god, sier Olsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.